Рекорден за историята на българското плуване награден фонд от 20

...
Рекорден за историята на българското плуване награден фонд от 20
Коментари Харесай

Рекорден награден фонд от 20 хил. лв. за плувен турнир в Бургас

Рекорден за историята на българското плуване награден фонд от 20 хиляди лв. ще бъде раздаден на първото издание на интернационалния шампионат Гран при Бургас, който ще се състои на 12-14 април.

Размерът на сумата е впечатляващ за съревнование на всички места по света и стабилен за всеки от комерсиалните спортове у нас, в това число и тениса на корт.

Плувците с най-хубавите резултати от двата пола ще приберат по 3000 лева

Турнирът ще състои в плувния комплекс „ Парк Арена ОЗК “, а уредници са локалната община и Българска федерация плувни спортове.

След построяването на съоръжението-бижу, организирането на шампионат с подобен стабилен награден фонд, който би привлякъл и международни звезди, е още едно удостоверение за амбициозните планове на Бургас да се трансформира във водещ център за развиването на сините спортове у нас.

На Гран при Бургас награди ще се раздават на състезателите до десето място от всеки пол, събрали най-вече точки по ФИНА в три дисциплини от програмата на надпреварата - по една от всеки ден.

За наградния фонд се вземат поради единствено достиженията от финалните плувания в самостоятелните дисциплини.

Треньорите на класирали се преди всичко (при мъжете и жените) ще получат по 1000 лева Премиите: място - 3000 лева, II място - 2000 лева, III място -1000 лева, IVмясто - 800 лева, V място - 700 лева, VI място - 500 лева, VII място - 400 лева, VIII място - 300 лева, IX място - 200 лева, X място -100 лева

На Гран при Бургас право на присъединяване имат картотекирани състезатели към БФПС. Възрастовите групи са три – мъже и дами, юноши и девойки-младша и юноши и девойки-старша. Няма ограничаване в броя на плувците от всеки клуб. Също и в броя дисциплини за играч. Всеки тим има право на присъединяване с един тим в щафетите, в трите възрастови групи.Състезанието ще се организира със утринни серии и финали – „ А “ и „ Б “ в осем коридора.

Техническата конференция ще се състои на 11 април (четвъртък) от 17:00 ч. в плувния басейн „ Парк Арена ОЗК " в Бургас.
bgswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР