Рекорден брой училища ще участват в Ученическа купа Варна 2023“,

...
Рекорден брой училища ще участват в Ученическа купа Варна 2023“,
Коментари Харесай

Рекорден брой училища ще мерят сили в „Ученическа купа Варна“

Рекорден брой учебни заведения ще вземат участие в „ Ученическа купа Варна 2023 “, оповестяват от спортната дирекция към Общината.

48 учебни заведения от Варна и ОУ „ Христо Ботев “ от село Цонево ще премерят сили в седем типа спорт във възрастовите групи от 1. до 12. клас за момчета и девойки (тенис на маса, лека атлетика, мини футбол, волейбол, шахмат, плажен волейбол) и Спортен празник „ Бързи и сръчни “.

Участие ще вземат тимове от 15 гимназии, 10 междинни и 24 съществени учебни заведения.

Състезанията са планувани да стартират тази седмица в разнообразни спортни зали на учебните заведения и общинската спортна база.

Състезанията започват на 11 март в залата на СУ „ Елин Пелин “ , където ще стартира шампионатът по волейбол за най-малките 5. - 7. клас.

На идващия ден (12 март) в залата на Първа езикова гимназия девойките 11. - 12. клас също ще премерят сили във волейбола.

На 12 март в залата на Юнашкия салон във Варна ученическите тимове по шахмат ще изиграят своите партии във възрастова група 5-7 клас.

От 10.00 часа на 15 март (сряда) в Спортен комплекс „ Локомотив “ дребните спортисти ще излъчат най-хубавите измежду учебните заведения във възраст 1-2 клас, като са планувани съревнования в 5 дисциплини: 50 м безпрепятствено тичане, 200 м безпрепятствено тичане, дълъг скок от място, мятане на дребна плътна топка за възрастова група I-II клас девойки и девойки.

За по-големите деца 3. - 4. клас на 29 март са добавени и дисциплините: мятане на дребна плътна топка, мятане на плътна топка 2 кг. и щафета (8 деца по 40 м) за всички възрасти.

Спортът тенис на маса е стартира на 19 март за възраст 8. - 12. клас в зала „ Колезионе “ МОЛ Двете кули, а по дребните 2. - 7. клас ще играят на 1 април.

На 20 март (понеделник) в ОСРК „ Младост “ футболистите ще стартират с мачовете по мини футбол. Заложени са четири възрастови групи 4. - 6., 7. - 8., 9. - 10. и 11. - 12. клас.

За тимовете, класирали се на първите три места, са планувани предметни награди, обезпечени от Община Варна, дирекция „ Спорт “.

В осъществяване на тактиката на Община Варна за развиване и разпространение на детско–юношеския спорт Дирекция „ Спорт “, организира надпревари „ Ученическа купа Варна “ и Спортен празник „ Бързи и сръчни “, които да подтикват двигателната интензивност измежду учениците, посредством даване на опция за проведена изява на възпитаници и учители в разнообразни типове спорт и през вторият образователен период. За задачата всяко учебно заведение е подало поръчка за присъединяване в най-малко два типа спорт, а всеки възпитаник има право да взе участие единствено в своята възрастова група.

Всяка година в надпреварите за възпитаници вземат присъединяване над 10 000 деца в другите прояви, проведени от Община Варна и партньорски организации.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР