Рекорден брой центрове за безплатни бързи тестове разкрива Министерството на

...
Рекорден брой центрове за безплатни бързи тестове разкрива Министерството на
Коментари Харесай

Рекорден брой центрове за безплатни Covid тестове в Кипър през уикенда

Рекорден брой центрове за безвъзмездни бързи проби разкрива Министерството на здравеопазването в Кипър през днешния ден и на следващия ден. Очаква се голям поток през двата дни, защото поради отварянето на учебните заведения в понеделник съвсем 100 000 души би трябвало да се изследват.

80 пункта за взимане на проби през днешния ден и 73 на следващия ден ще работят, с цел да се избегнат проблеми и спорове от скупчването на доста хора.

От през днешния ден тече 48-часовият период, в който тест би трябвало да създадат всички възпитаници, учители и административен личен състав, без значение дали са имунизирани, с цел да влязат в понеделник в отварящите се след ваканцията учебни заведения. По данни на синдикатите, на наложително тестване подлежат почти 100 000 души.

Отрицателен резултат от тест е нужен и на всички имунизирани, с цел да отидат на работа в понеделник, както и за достъп до лечебни заведения, магазини, заведения за хранене и други публични места.

Пунктовете на здравното министерство за гратис тестване са единствено за малолетни, имунизирани и преболедували. Неваксинираните би трябвало да се тестват в частни лаборатории и аптеки.

На ден в Кипър се правят по над 130 000 теста.

Сериозни проблеми поради претоварване пораждат и в центровете за имунизация и изключително в най-големия в Никозия. Броят на искащите за слагане на третата доза внезапно се усили.

Много от ограничаващите ограничения на държавното управление позволяват изключения единствено за получилите бустерната инжекция, а без нея 7 месеца след втората доза хората губят коронавирусния си „ безвреден пропуск ”.

Стотици хора чакат по 3-4 часа в пунктовете за имунизация без авансово записване.

Здравното министерство разяснява обстановката, като прикани жителите за „ самообладание и подпомагане ”.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР