Рекорден брой случаи на микоплазмена пневмония преживява Китай през последните

...
Рекорден брой случаи на микоплазмена пневмония преживява Китай през последните
Коментари Харесай

Рекорден брой случаи на микоплазмена пневмония преживява Китай през последните дни

Рекорден брой случаи на микоплазмена пневмония претърпява Китай през последните дни, като в по-голямата част става дума за деца и младежи. Според вирусолози, главната причина за това са намаляващите равнища на имунитет заради превантивни ограничения против предаване на респираторни болести от последните години, като непрекъснато носене на маски, и несъразмерната приложимост на антибиотици.

Микоплазмената пневмония е заболяване, което може да се развие през цялата година. В Пекин то е по-разпространено от август до декември, нормално достигайки своя връх към ноември. В тази връзка столичният център за предварителна защита и надзор на болесттите насочи предизвестие предишния четвъртък, като уточни, че микоплазмената пневмония е един от главните патогени, водещи до високата периодичност на пневмонии през есенния и зимния сезон.

Според специалисти признаците на микоплазмената пневмония варират доста при другите човеци. Някои хора могат да бъдат асимптоматични или да имат единствено признаци на горните дихателни пътища. При други обаче може да се появят признаци на долните дихателни пътища и извънбелодробни прояви като миокардни, чернодробни и неврологични увреждания. Съществуват и обособени известия за гибел, породени от някои случаи на микоплазмена пневмония.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР