Рекорден брой състезатели се регистрираха за участие в тазгодишния Байк

...
Рекорден брой състезатели се регистрираха за участие в тазгодишния Байк
Коментари Харесай

850 бегачи и колоездачи стартират в десетия юбилеен „Байк и рън за Чепън“ тази събота в Драгоман

Рекорден брой състезатели се записаха за присъединяване в тазгодишния „ Байк и рън за Чепън “. 850 бегачи  и колоездачи ще застанат на старта в десетото юбилейно издание на конкуренцията в Драгоман тази събота, 16 октомври в Драгоман. Те ще се състезават в дисциплините Бягане – 12 км до върха и назад, тичане или колоездене 23 или 44 км, Чепън Скай и Дуатлон 23+23 км.



За повторно „ Байк и рън за Чепън “ се случва през есента  след отлагания заради изключителните противоепидемични ограничения. Състезанието ще се организира при съблюдаване на всички наставления на Министерство на здравеопазването за събития навън. А поради продължаващия градеж на автомагистрала Европа е изместено времеизмерването на север от интернационалния път, на към 500 м от площада, заради което участниците ще потеглят в пакет площада и съпроводени от полицията ще доближават до зоната на времеизмерване, откъдето ще са стартовете с отмерване на време.

Цели  5 подкрепителни пункта ще бъдат разполагаем на състезателите на 16 октомври.  Там те ще могат да „ презаредят батериите “ с вкусни богатства,  някои общително предоставени от сътрудниците.



Под надпис „ Адреналин с идея 2 “ юбилейният „ Байк и рън за Чепън “ ще разшири напъните за запазване на природата в района на Драгоман и Чепън планина откакто през миналата година, с помощта на участниците , събра и подари над 3200 лева за възобновяване на инфраструктурата в Драгоманското тресавище след  опустошителния пожар в предпазения воден басейн.   5 лева от всяка такса тази година ще бъдат дарени за акцията „ Да съхраним вековните дървета на България “ на Асоциация на парковете в България и Сдружение за дива природа „ Балкани “. Целта е да се насочи вниманието върху вековните дървета, които нямат институционална отбрана и са застрашени от заличаване поради градежи, сеч или липса на инфомираност.



И в десетия празничен „ Байк и рън за Чепън “ ще има усмихнато детско съревнование със страхотни награди.  Както традицията повелява, специфичен вагон на БДЖ ще транспорти искащите от София до старта в Драгоман.

Всеки приключил при идването си на площада ще получи специфичен юбилеен орден „ Байк и Рън за Чепън “. Това се случва за пръв път в историята на надпреварата.

Пълната стратегия на надпреварата можете да.

Байк и рън за Чепън в обществените мрежи и.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР