Рекорден брой пътни произшествия в края на седмицата отчитат от

...
Рекорден брой пътни произшествия в края на седмицата отчитат от
Коментари Харесай

Какво става по пътищата в Пиринско? Бум на катастрофите в края на седмицата

Рекорден брой пътни катастрофи в края на седмицата регистрират от ОД на Министерство на вътрешните работи Благоевград. Причината в съвсем всички случаи е безумното шифиране,не съблюдаване на отдалеченост и приложимост на алкохол или опиати от страна на водачите на МПС.

На 10.02.2023 година към 06:30 часа в региона пешеходна пътека на кръстовище сред бел. „ Св. Св. Кирил и Методий “ и ул. „ Вл. Черноземски “ в гр. Благоевград, лек автомобил „ Опел Зафира “, ръководен от 73-годишен мъж е лишил преимуществото и е блъснал 57-годишна жена, която е получила фрактура на ребро. Пробата за съществуване на алкохол в издишания въздух на лидера на автомобила е негативна.

На 10.02.2023 година към 20:00 часа на ул. „ Бреза “ в гр. Симитли, 29-годишен мъж от града е изгубил надзор над управлявания от него лек автомобил „ Ягуар “, вследствие на което е минал в ляво на пътното платно, качил се на тротоара и се е блъснал в ел. табло. Водачът на автомобила е потърпевш с фрактура на носа. Направената му проба с техническо средство е отчела съществуване на 1,69 промила алкохол в издишания от него въздух. Той е арестуван със заповед за задържане до 24 часа.

На 10.02.2023 година към 17:50 часа на пътя сред гр. Разлог и гр. Симитли, лек автомобил „ Мерцедес “ с 41-годишен лидер от гр. Ракитово, предприемайки изпреварване при съществуване на пътен знак „ В 24 “ и пътна маркировка „ М5 “ е навлязъл в лентата за насрещно придвижване, което е наложило внезапното прекъсване на движещ се по нея лек автомобил „ Шкода Фабия “. При по този начин създалата се обстановка, лек автомобил „ Волво “ е блъснал в задната му част движещ се пред него лек автомобил „ Шкода Октавия “, който е отскочил и блъснал спрелия лек автомобил „ Шкода Фабия “. При случая, със подозрение за комоцио е потърпевш 26-годишен пасажер в лекия автомобил „ Шкода Фабия “. Пробите за съществуване на алкохол в издишания въздух на водачите са негативни.

На 11.02.2023 година към 23:10 часа на път II-19 на изхода на гр. Добринище в посока гр. Гоце Делчев, лек автомобил „ Ваз “, ръководен от недееспособен 45-годишен лидер от с. Горно Краище не се е подчинил на подадени звуков и светлинен сигнал на полицейски патрул при РУ-Банско и траял пътя си, като в региона на разклона за с. Елешница е излязъл от пътя и се е завъртял. Водачът на автомобила е потърпевш с комоцио. От органите на реда е открито, че автомобилът е с прекъсната регистрация, а 45-годишният мъж кара с съществуване на 0,98 промила алкохол в издишания въздух.

На 12.02.2023 година към 02:40 часа в с. Яново, общ. Сандански, лек автомобил „ Фиат “ с 24-годишен лидер от гр. Благоевград, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост към с. Катунци е излязъл в ляво от пътното платно, блъснал се е в ограда на имот и в крайпътно дърво. Водачът на автомобила е потърпевш с разкъсна рана в региона на главата, комоцио и счупени бедро и шиен прешлен. Пробата за съществуване на алкохол в издишания от него въздух е отчела 1,16 промила.

На 12.02.2023 година към 10:00 часа на Политическа партия 1 Е-79 в региона на кв. „ Струмско “ в гр. Благоевград е станало ПТП, при което лек автомобил „ Пежо “ с 60-годишен лидер от гр. Благоевград, движейки се в посока гр. Дупница и при съществуване на две пътни ленти в едната посока е минал от дясната в прилежащата лява лента без да пропусне движещ се по нея влекач „ Даф “. С порезна рана на носа е потърпевш лидерът на лекия автомобил. На правените проби за приложимост на алкохол са негативни.

На 12.02.2023 година към 16:50 часа по пътя от гр. Благоевград към парк „ Бачиново “, лек автомобил „ Опел Вектра “ с 30-годишен лидер от гр. Благоевград на десен завой е навлязъл в лентата за насрещно придвижване и се е блъснал странично в лек автомобил „ Опел Зафира “ с 40-годишна лидерка от Благоевград. С болки и оток в лявата част на лицето е потърпевша 38-годишна пътничка в лекия автомобил „ Опел Зафира “. Пробата с техническо средство е отчела съществуване на 1,42 промила алкохол в издишания въздух на 30-годишния лидер.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР