Рекорд в контрабандния трафик на пари регистрират на границата с

...
Рекорд в контрабандния трафик на пари регистрират на границата с
Коментари Харесай

За 6 месеца на ГКПП „Капитан Андреево“ конфискуваха валута за над 13 млн. лв.


Рекорд в контрабандния трафик на пари записват на границата с Турция. Само за шест месеца на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " митничарите са конфискували недекларирана валута за 13,3 млн. лева

В рамките на 30 часа тази седмица на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ влизат микробус и тир, всеки от които с укрит спомагателен товар от по над половин милион английски паунда.

„ При единия случай транспортното средство е тръгнало от Англия, при втория от Германия. Шофьорите споделят, че това са персонални средства, предадени им от техни близки и ги придвижват в Република Турция. Не ги заявяват, тъй като при обявление би трябвало да посочат техния генезис “, изясни н-к Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " Георги Господинов.

Паричните колета пътуват за Турция, както всички общо 16 арестувани от началото на годината за рекордните общо над 13 милиона лв.. Всяка от недекларираните суми е добре укрита

Най-често парите се укриват или в елементите, или в кухините, с които разполагат транспортните средства.

В митницата няма данни контрабандните пари да са добити от незаконна активност. Но това не освобождава преносителите им от отговорност – правосъдна или административна. Според закона суми над 10 000 евро наложително се заявяват на границата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР