Рекорд на Агенция “Митници” за последните 17 години 14-каратовите бижута

...
Рекорд на Агенция “Митници” за последните 17 години 14-каратовите бижута
Коментари Харесай

Спипаха 42 кг злато за 2,2 милиона лева

Рекорд на Агенция “Митници” за последните 17 години
14-каратовите бижута били скрити в лек автомобил “Рено”, пътуващ за Германия

Тайниците се отваряли през запалката

Митничарите на Дунав мост 2 при Видин задържаха рекордна пратка контрабандни златни бижута от 41 кг и 600 грама, чиято стойност по цени на едро надвишава 2,2 млн. лева Последното сходно количество златни украшения - 55 кг, пътуващи за Полша, е било хванато на Дунав мост при Русе през далечната 2004 година, прецизираха от Агенция “Митници” през днешния ден.



На пункта за излизане от България пристигнали двама нашенци с лек автомобил “Рено” с немска регистрация. Те декларирали, че имат единствено персонален багаж и нищо за обявление. Колата била отделена за инспекция и се оказало, че под купето има двоен под. Там били завършени два тайника, чийто капаци се отварят с електрически механизъм, който се задейства през запалката на таблото.

Вътре били открити 64 пакета и кутии с бижутерийни произведения. Първоначалното умозаключение на специалист е, че бижутата са от 14-каратово злато и по всяка възможност са създадени и пренесени у нас от Турция.



Близо 42 кг златни бижута в пакети и кутии били извадени от специфични тайници в автомобил “Рено”, пътуващ за Германия.

За крупната контрабанда е формирано досъдебно произвеждане, което се следи от Окръжната прокуратура във Видин. Повдигнати са обвинявания на водача и пасажера в автомобила Е. Ф. и Б. А. И следва Окръжният съд в града да прегледа искане за налагане на непрекъснат арест за двамата.

В най-хубавия случай за тях, в случай че имат чисти досиета, те могат да се отърват от наказателна отговорност и да се разминат с санкции от 1/5 от цената на контрабанадата. Това значи, че двамата българи би трябвало да платят към половин милион лв. в държавната хазна.

Също през днешния ден от прокуратурата в Сливница оповестиха за подобен случай за турчин, хванат на пункт Калотина със златни бижута за към 150 000 лева Той се отървал, като е платил близо 30 000 лева след съглашение, утвърдено от съда.

Също на Дунав мост 2 при Видин
Спряха 40 кг хероин за Холандия
79 пакета с общо 40,7 кг хероин бяха открити при различен удар на митничарите от Дунав мост 2 при Видин. Пратката дрога пътувала в български камион за Холандия. По документи ТИР-ът превозвал 20 машини за стерилизация, опаковани в 10 кашона. При отваряне на фабричните капаци на машинитe инспекторите разкрили пакетите. Шофьорът е задържан, а съдът във Видин му е наложил непрекъснат арест.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР