Рекапитулация за работата на служебния кабинет в периода 3 февруари-5

...
Рекапитулация за работата на служебния кабинет в периода 3 февруари-5
Коментари Харесай

Гълъб Донев се отчита пред Министерски съвет

Рекапитулация за работата на служебния кабинет в интервала 3 февруари-5 юни ще показа навън съвещание на Министерския съвет служебният министър председател Гълъб Донев, написа.

С протоколно решение Министерски съвет ще утвърди доклада за своята активност в мандата на второто служебно държавно управление с министър-председател Гълъб Донев. Откритото съвещание ще стартира в 10:00 ч. и ще бъде предавано в действително време на държавната страница в интернет www.government.bg.

По време на съвещание на държавното управление на 23 май Гълъб Донев заяви, че най-големият триумф на служебното държавно управление мъчно може да се регистрира в протоколно решение. По думите му служебният кабинет ръководи страната в режим на нормалност, предвидимост и успокоение, което е изглеждало скучно на моменти. „ От друга страна - заниманието, което предлага играта на въртележка, върви с уточнението, че е допустимо да загубиш равновесие, внимание и добра видимост за детайлите ", сподели Гълъб Донев. Според него същото се отнася и за политическата въртележка. Той изрази вяра, че участниците ще имат постоянен вестибуларен уред.

Припомняме, че след неуспеха на 48-ото Народно заседание да сформира постоянно държавно управление, президентът Румен Радев разпусна Народното събрание, от 3 февруари, и насрочи предварителни парламентарни избори на 2 април, т.г. Със собствен декрет от 2 февруари президентът назначи нов длъжностен кабинет, който встъпи публично в служба от на 3 февруари. За министър-председател бе назначен още веднъж Гълъб Донев.

На гала на „ Дондуков “ 2 при встъпването в служба на държавното управление, президентът Румен Радев означи, че главните старания на кабинета би трябвало да бъдат ориентирани към гарантиране на покупателна дарба на българските жители и битка с обедняването, поддръжка на най-уязвимите, ограничение на монополите и спекулата, възстановяване на изискванията за икономическо развиване, поддръжка на родните производители и привличане на задгранични вложения.

Това е петото служебно държавно управление, което президентът Румен Радев назначава, деветото служебно държавно управление от 1990 година насам и 101-вото държавно управление на България.

Първият длъжностен кабинет, назначен от президента Румен Радев, и пети в историята на страната, е с министър председател проф. Огнян Герджиков и работи до 4 май 2017 година.

Вторият и третият длъжностен кабинет, назначени от Румен Радев, надлежно на 12 май 2021 година и на 16 септември 2021 година, са поредни и в двата кабинета длъжностен министър председател е Стефан Янев.

На 2 август 2022 година президентът Румен Радев назначи първото служебно държавно управление от началото на втория си мандат и четвъртото, откогато е президент на страната, със длъжностен министър-председател Гълъб Донев.

С назначението на 3 февруари 2023 година на Гълъб Донев още веднъж за длъжностен министър-председател, за повторно в историята на страната служебно държавно управление наследява властта от служебно държавно управление.

Президентът Румен Радев е назначил най-вече служебни кабинети в съпоставяне със своите прародители.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР