Режисьорът , отличен от за първия си пълнометражен филм ,

...
Режисьорът , отличен от за първия си пълнометражен филм ,
Коментари Харесай

„Шекспир като улично куче“ на Валери Йорданов на екран от 3 февруари

Режисьорът, отличен от за първия си пълнометражен филм, който бе и българското предложение за „ Оскар “ през 2012, е подготвен с втория си филм, който потегля на огромен екран на 3 февруари.

Йорданов е режисьор и сценарист на „ Шекспир като улично куче “ и ние нямаме самообладание да гледаме историята, която споделя по какъв начин 17-годишно момче, което има два огромни гения – театъра и бокса,  трябва да избере с кой от тях да продължи живота си и да избави живота на най-близкия си човек. Момчето „ обича и може да написа, обожава Шекспир и е „ безкомпромисният началник ” и „ гангстерът “ на своята улица. Пред него се изпречват два тежки въпроса: по какъв начин и дали ще продължипо верния път и с кой от `талантите` си може да избави живота на най-близкия си човек ” споделя в резюме, какво ще забележим в лентата, формалната предхождаща го информация.



„ Историята в „ Шекспир като улично куче “ е същинска и претърпяна. Естествено – някои от линиите й съм доизмислил или уголемил, дал съм място на повече „ сценарни хватки “, които са потребни за описа и кино лентата, само че в целокупност – историята е действителна и действителна част от моя живот и от този, на мои другари “, споделя Валери Йорданов.

В ролята на Чаво - прототипът, въодушевил историята и действителен човек в живота на Валери Йорданов, влиза Захари Бахаров. Дебюти в игралното кино в основните функции на Данко, Ицо и Ели вършат младите гении Владислав Стоименов, Васил Илиев и Елеонора Иванова. Зад камерата застава Борис Славков, а продуценти на кино лентата са, продуцирали едни от най-успешните български филми в последното десетилетие  - „ ТИЛТ “ (2011) и „ 18% сиво “ (2020).Филмът бе отличен с цели шест награди на 40-ия юбилеен фестивал на българския игрален филм " Златна роза ".

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР