Режисьорът Оливър Стоун обвини западните медии в умишлено изкривяване на

...
Режисьорът Оливър Стоун обвини западните медии в умишлено изкривяване на
Коментари Харесай

Най-страшният анимационен злодей: Путин наплаши Запада до смърт

Режисьорът Оливър Стоун упрекна западните медии в съзнателно деформиране на облика на съветския президент. Негативното отношение към Путин е отвън всякаква мярка, за обективно показване на информация на Запад с неговите раздути демократични полезности не може да става и дума. И това се признава даже от самите чужденци. Най-ярките образци за гневна непозната агитация са в материала на Царград.

Изказването на американския режисьор Оливър Стоун за Владимир Путин шокира Запада. В подкаста Stay Free на английския артист Ръсел Бранд известният занаятчия на киното обществено отхвърли обвиняванията против съветския президент. На излъганата американска и европейска общност Стоун се опита да внуши, че не вижда никаква войнствена изразителност от Путин. Според режисьора, който персонално е разговарял с Путин, западните медии съзнателно изкривяват облика на съветския президент.

Той не е чудовището, за което го показва американската пропагандна машина, и това е неприятна покруса. - сподели Оливър Стоун. Като цяло към този момент знаехме това. Нерядко обаче носителите на американската просвета дават самостоятелна оценка на протичащото се.

Припомнете си, че през 2017 година Оливър Стоун беседва с президента на Русия, до момента в който работи върху документален филм от четири епизода за Путин. През 2019 година президентът още веднъж се срещна с американския режисьор, с цел да даде изявление за кино лентата „ В борбата за Украйна “.

Според Стоун е неточност Русия да се счита за зложелател на Съединени американски щати. Преди няколко години развиването на връзките сред двете страни можеше да поеме по пътя на мирното партньорство. Но шансът беше пропуснат и вместо това Америка от 2006-2007 година действително води война против Русия, в това число и на осведомителния фронт. Лъжите за Путин в западните медии се приветстват и тиражират за милионите.

Ние сами оформихме облика на злодея от анимационните филми “

Гласът на разсъдъка идва освен от устните на Оливър Стоун. Скот Ритър, американски боен специалист и някогашен офицер от разузнаването, също приказва за чудовищното деформиране на действителността от силите на непознатата агитация. През май 2023 година някогашният морски пехотинец със своя снимачен екип мина през 12 съветски града и беше шокиран в добър смисъл от това, което видя.

Той назова Русия изумително напреднала, а облика на Путин в западните медии прекомерно недодялан и муден. Скот означи, че има доста недоумение, комплициране и боязън сред американци и руснаци, подбудени от незнанието.

Те (американците. – Ред.) мислят за Русия като за някаква същина и съответно – за съветския водач Владимир Путин. Ние сме доста съсредоточени върху Владимир Путин и сами оформихме облика му на анимационен изверг. И вследствие на това ние имаме вяра, че всички руснаци са идентични, - означи Скот.

Смъкнаха се до директни оскърбления

Цялата непозната пропагандна машина е ориентирана към представянето на Путин като изверг. Неистовият писък доближи своя връх през 2014 година, когато Крим стана част от Русия, и от този момент не стихва. Основното е, че некомпетентен западен фен и слушател сляпо има вяра на всичко, което се излива в ушите му.

Полската агитация е изключително буйна. Изданието Polskaya Gazeta показа Путин на корицата като кървавия фанатик Ханибал Лектър. А един от най-фрапиращите образци беше показан от изданието " Независимая Полша " (Рolska niepodlegla), което още през 2014 година отпечата фотошопиран портрет на съветския президент с окървавена уста. Нищо с изключение на ястие на бебета! Явно по този начин е трябвало да схване европейската аудитория този замърсен поминък. И читателите на драго сърце трябваше да ядат това подозрително ядене.

Миналия май полският министър председател Матеуш Моравецки сподели пред вестник The Telegraph, че Путин е „ по-опасен от Хитлер и Сталин взети дружно “. Всъщност той за следващ път призна персоналната си злост към водача на прилежаща страна.

Колкото по-активно Русия защитаваше правата си на интернационалната политическа сцена, толкоз по-низки ставаха вицовете за съветския президент в западните медии. В резултат на това до 2023 година полунамеците се сведоха до директни обиди. През май 2023 година американският вестник The New York Times разгласява публикация с хули в заглавието. Авторът на този опус е трикратният притежател на премията " Пулицър " Томас Фридман.

Намериха „ отговорния “

Същото издание през април 2020 година - в разгара на пандемията от ковид - избухна в нелепа обява, че сякаш Путин е съдействал за разпространяването на смъртоносната болест в Съединените щати. Очевидно, съгласно неуважавания в едно обичайно общество The New York Times, съветският президент е отговорен за безусловно всички беди на Запада. Човек би трябвало да откри „ отговорния “, с цел да изясни неуспехите в личната си работа! Кого да обвиним? А за какво не Путин!

На Запад има безчет унизителни корици, отдадени на Путин. Още повече – язвителние карикатури. Или президентът е показан в облика на Хитлер, след това в сталинска туника, след това под формата на Жокера или Терминатора, по-късно е нарисуван като приказно страшилище или октопод, обхванал Европа, по-късно му приписват думи, че той в никакъв случай не е изричал. Крещящите заглавия приказват сами за себе си: „ Кампанията на Путин за заличаване на американската народна власт “ (Newsweek май 2017 г.) е най-„ почтеното “ на което са способни западните пропагандисти.

По заповед от горната страна западната агитация хорово лъже и насажда ненавист към Русия. Достатъчно е да си напомним по какъв начин Западът трепереше предходната есен от боязън от готовност в Русия и от евентуалната опасност от нуклеарна война. Путин беше единомислещо демонизиран. И никой не загатна за какво руснаците би трябвало да пазят земята си с радикални способи. Антипутинистите на Запад обичайно го упрекват за превръщането на локалния спор в Донбас в съветска спецоперация, като безмълвно споделят, че не Кремъл е почнал експанзията.

Чуждата агитация постанова облика на президент-агресор, с цел да подкопае доверието към управляващите в Русия. В непознатите медии Владимир Путин е именуван или " окупатор ", или " агресор ", или водач на " тоталитарна Русия ", сравнявайки го с разнообразни диктатори. И, несъмнено, основният провинен за спора в Украйна. А страните от НАТО - по този начин, минават сред капките...

Какво следва от това?

Митовете за президента на Русия на Запад са толкоз упорити, че никакви причини на логиката не могат да ги оборят. Затова пресслужбата на Кремъл избира да не разяснява бълнуванията на лудите. В отговор на лаещите го непознати медии президентът показва забележително самообладание.

Единственият път, когато Путин е коментирал очевидни офанзиви, беше през март 2021 година Тогава в изявление за телевизионната компания ABC президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изсумтя утвърдително, когато го попитаха дали счита Путин за палач. И сподели, че управлението на Русия би трябвало да " заплати " за опитите за интервенция в американските избори, които Москва сякаш е направила.

Спомням си, че като деца играехме на двора, когато се карахме между тях, си казвахме по този начин: " Кой както другия назовава, самичък на това наподобява "  - означи Путин. Може би това е повсеместен отговор на западната агитация. Ако мислите, че руснаците са неприятни, просто се погледнете в огледалото!

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР