Режимът на водата в Перник може да отпадне до края

...
Режимът на водата в Перник може да отпадне до края
Коментари Харесай

Режимът на водата в Перник може да отпадне в края на юни

Режимът на водата в Перник може да отпадне до края на юни, в случай че има задоволително превалявания, съобщи кметът на града Станислав Владмиров пред Българска национална телевизия. Той сподели, че язовир " Студена " е вече  цялостен снад 14 млн. кубика, а оборудването през Мало Бучино захранва близо 30 000 души. Градът сега е на омекотен воден режим. " С тези темпове, с които се цялостни сега язовир " Студена ", в случай че природата е благосклонна, май месец и юни са задоволително влажни и дъждовни, можем да премахнем края на юни напълно водния режим ", изрази надежда Владимиров.

Кметът на Перник сподели също, че няма закъснение на трасето по замяна на водопреносната мрежа в града.  " Все отново трябваше да бъдат проектирани тези трасета. Не подменяме тръбите в банята, а се подменят тръбите на най-критичната инфраструктура на град Перник. Движим се в период. До края на годината Перник ще има една значително сменена подземна инфраструктура ", съобщи още Владимиров.

Той съобщи, че квартал " Църква ", който е първият стадий от подмяната, към този момент съвсем е приключен. Работи се по безизкопна технология, която щади асфалтовата настилка. Положени са над 4 км тръби в квартала. До края на седмицата ще стартира запълването на дупките и асфалтирането. След това се минава към квартал " Изток " и централната градска част на Перник. " Целта е след 4-5 месеца Перник да сведе загубите си на питейна вода до към 40-45 % и да бъдем с най-хубавите индикатори в България ", сподели Владимиров. През 2021 година ще бъде вторият стадий - т.нар огромен воден план за подмяната за канализация.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР