Режат по една паралелка на година в пловдивски училища СУ

...
Режат по една паралелка на година в пловдивски училища СУ
Коментари Харесай

Шефът на СУ Паисий Хилендарски предлага: Ново...

Режат по една паралелка на година в пловдивски учебни заведения
СУ „ Св. Паисий Хилендарски ” свива приема си с една паралелка, въпреки че през последните години е предложило и осъществило по 4 след 7. клас. Новата обстановка около политиката за минаване на едносменен режим ни принуждава да се откажем от профила " Предприемачество ", само че ще запазим по една филантропична и математическа паралелка, както и една по осведомителни технологии, сподели той. В момента във всяка степен от 1. до 12. клас в школото има по 4 паралелки с по 26 деца. В идващите години редуцирането би трябвало да продължи. Намаляването на броя на децата ще коства пари от делегирания бюджет още следващата година и може да отнеме работата на двама-трима преподаватели, предвижда Къртев. Засега няма промени в приема след 1. и 4. клас, само че и това може да се наложи и да утежни ситуацията.

Затова, преди да извърши директивата от общината и МОН, той предложил няколко различни решения. Още преди години направил действия бившето ОУ „ Георги Бенковски ” да се слее със СУ „ Св. Паисий Хилендарски ” и там да се реалокират прогимназиален и гимназиален курс. След като школото бе обединено с ОУ „ Душо Хаджидеков ”, Къртев желал да се вдигне надстройка над физкултурния салон, за която има подготвен план на стойност 600 000 лева Не получил финансиране.

Сега школският началник упорства да се направи отначало районирането, въз основа на което става точкуването при приема в 1. клас. Категоричен е, че минаване на едносменен режим, без да се реже до кокал, може да стане и с нови ходове за усъвършенстване на мрежата - като филиали на положителните и мечтани учебни заведения се разкрият в свободната база на по-непопулярни. „ СУ „ Цар Симеон Велики ” през годините се стопи от 1600 на 600-700 деца. Цял етаж стои празен и може да се употребява от учениците на друго учебно заведение, като си остане ръководството от школото-майка ”, даде образец Къртев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР