Регулаторният орган на авиокомпаниите в Съединените щати разпореди спирането на

...
Регулаторният орган на авиокомпаниите в Съединените щати разпореди спирането на
Коментари Харесай

Регулаторният орган на САЩ приземи самолетите Boeing 737

Регулаторният орган на самолетните компании в Съединените щати разпореди прекъсването на някои самолети Boeing 737 Max 9, откакто вратата на един от тях падна по време на полет на Alaska Airlines. Федералната авиационна администрация съобщи, че инспекциите ще обиден 171 самолета. Припомняме, че в петък полетът на Alaska Airlines трябваше да извърши спешно кацане след политане от американския щат Орегон. Авиокомпании, измежду които United Airlines обявиха, че са направили изискваните, инспекции. Turkish Airlines пък е изтеглила за петте си самолета от този модел. 

 
Имаме огромен шанс, че това не приключи с нещо по-трагично. Самолетът е бил на височина към 4800 метра и единствено на 10 минути от летището, когато вратата се е взривила. За благополучие, те не са били на височина от 10000 метра или повече. Тогава всички са свободни и са без сложени защитни колани. Ходят до тоалетните. Стюардесите обслужват пасажерите. Можеше да се стигне до нещо доста по-трагично.
Дженифър Хоменди, ръководител на Националния съвет за сигурност на превоза

Самолетът на самолетната компания, пренасящ 177 пасажери и екипаж, се приземи наред в Портланд. Изпратените до новинарските излъчвания фотоси на засегнатия регион демонстрират нощното небе, което се вижда през пролуката във фюзелажа, като се виждат и изолационни материали и други парчета. Няма непосредствени данни за повода за очевидната структурна щета, нито информация за потърпевши. Това е следващият проблем, обвързван с най-продавания модел на Boeing. Използването му бе краткотрайно прекратено за съвсем две години след произшествия през 2018 и 2019 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР