Регионалното министрество започна преговори с превозвачите за определяне на тол

...
Регионалното министрество започна преговори с превозвачите за определяне на тол
Коментари Харесай

Пътната такса 10 ст. на километър за камиони до 12 т, предлага МРРБ

Регионалното министрество стартира договаряния с превозвачите за установяване на тол таксите за тежкотоварните коли.

От 10 стотинки за километър за товарни коли с тегло до 12 тона, до 94 стотинки за най-тежките и най-мръсни камиони включва препоръчаният за разискване вид.

Министърът на районното развиване Петя Аврамова не чака лесни договаряния, само че промяната е нужна, с цел да има средства за ремонт на пътищата:

" Превозни средства над 12 тона. Цените са приблизително за Европа и рейсовете в по този начин оферти вид за цена, са с ниска цена, като общите доходи, които са заложени да бъдат събрани от автобусните превозвачи, са в същия размер, в който страната получава средства от винетки от тези превозвачи. Идеята и правилото там е който пътува повече и прави повече транспорти, да заплаща повече ".

Николай Нанков: " Трябва да възстановим справедливостта във финансирането на пътния фактор. Може би неприятна дата избрахме - 1-ви април. Да не го одобряват като смешка в действителност. Факт е, че по някои от съответните числа имаме големи разминавания. На две категории, на две групи сме разделили обособените класове републикански пътища ".

Пред " Хоризонт “ Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи разяснява, че препоръчаните такси за товарни коли над 12 тона са " следващото безумно предложение, което се прави към автомобилния бизнес ". И съобщи, че приемането на тези такси ще окаже въздействие върху инфлационните процеси и ще докара до повишаването на стоките за крайния консуматор.

Тол таксите за тежкотоварните коли се вкарват от 16 август. Те ще се начисляват на база изминати километри за половината от републиканските пътища, като цените за транспорт по автомагистралите и първокласните пътища са по-високи от тези по втори и трети клас. Движението по всички останали над 30 хиляди километра пътища остава гратис. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР