Регионалният премиер на испанската автономна област Мадрид Кристина Сифуентес подаде

...
Регионалният премиер на испанската автономна област Мадрид Кристина Сифуентес подаде
Коментари Харесай

Премиерът на Мадрид подаде оставка заради кражба и фалшива диплома

Регионалният министър председател на испанската самостоятелна област Мадрид Кристина Сифуентес подаде оставка след сложен месец за нея, включващ изказвания, че е фалшифицирала дипломата си за добита магистърска степен и че е била хваната да краде от магазин през 2011 година, съобщи Ройтерс.

Сифуентес е политик от ръководещата десноцентристка Народна партия. Мадрид постоянно е бил цитадела на тази политическа мощ, чийто водач е министър председателят Мариано Рахой. Нaродната партия обаче е подложена на засилващ се напън от либералите от "Сиудаданос ", които изпревариха ръководещата партия в социологическите изследвания на фона на корупционните кавги към Национален парк.

Кадри от охранителна камера, публикувани през днешния ден от вестник "Окейдиарио ", демонстрират по какъв начин Сифуентес си изпразва чантата пред охранител в супермаркет, откакто бива упрекната, че е взела козметичен крем. Преди да подаде оставката си, тя съобщи, че вземането от нея на крема, който коствал 40 евро, е било "неволна неточност ".

Премиерът Рахой сподели в коментар за оставката й, че в създалата се обстановка Сифуентес е "направила това, което е трябвало ", съобщи организация ЕФЕ, представена от ТАСС.

При абсурда за дипломата ставаше дума за това, че са били подправени подписи на преподаватели и представители на администрацията на университета, в който е следвала, а тя самата, както наподобява, не е била участвала на множеството занятия, съобщи Асошиейтед прес.

Политическата съпротива в Мадрид готвеше за началото на май избор на съмнение против Сифуентес в районния парламент. Оставката й обаче отваря вратата за нов претендент на Национален парк с неопетнена известност, който да я размени.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР