Регионалният министър в оставка Гроздан Караджов влезе в остър спор

...
Регионалният министър в оставка Гроздан Караджов влезе в остър спор
Коментари Харесай

Не иска онзи в отсрещната сграда да се разплаща с фирмите

Регионалният министър в оставка Гроздан Караджов влезе в изострен спор с премиера Кирил Петков по време на дебатите за вота на съмнение в Народното събрание.

Поводът за следващ път бяха заплащанията към строителните компании.

Караджов посочи, че в персонален диалог министър председателят му обяснил, че желае Народното събрание да утвърждава заплащанията към строителните компании, тъй като " не желае, в случай че падне кабинетът, оня в отсрещната постройка да се разплаща с компаниите ". Сградата против тази на държавното управление е тази на президентството.

" Когато Кирил Петков изиска най-ниската цена да е единствен критери, споделих " Това е прелестна концепция, въведете я с разпореждане или закон ". Защо не въведохме тази концепция с разпореждане на министерски съвет?

Защо да важи единствено за Министерство на регионалното развитие, а не за всички министерства, Агенция " Митници ", Национална агенция за приходите и всички държавни организации и компании. Няма нито една конструкция, която да е заложила единствено на " най-ниска цена " като критерии за избор.

Напротив, при някои от тях цената даже има по-малка тежест от качеството. Защо моите чиновници да не могат да предложат 60:40. Вие сте Ubermenschen, ние сме нисши, както Хитлер и Гьобелс потеглиха ", сподели още Караджов.

И добави:

" Оттам е тръгнало принизяването на едни хора, обиждането на чалгари и нисши същества. Нисшите същества са все крадливи и неприятни ".

Петков не отговори на изказванията за президента, само че повтори изказванието си за собствен диалог със Слави Трифонов във връзка районния министър:

" Когато попитах Слави Трифонов за какво желае 40% тежест на други фактори, той ми сподели: Ти нямаш проблем с господин Караджов, имаш проблем с мен. Защото господин Караджов е просто един брокер ".

Петков описа по какъв начин е можел да бетонира държавното управление:

" Първа стъпка - плащаме 3,9 милиарда лева на господин Караджов и незабавно господин Тошко Йорданов не помни за Македония.

Втора стъпка - подвигаме телефона на господин Борисов и му споделяме, добре, няма да ви проверяваме. Дясната страна млъква и става по-подредена от най-хубавия съдружен сътрудник.

А от Движение за права и свободи - единственото, за което не би трябвало да се приказва, е Магнитски. Там е огромното терзание и огромният боязън ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР