Регионалните здравни инспекции проучват дали , които работят на тяхна

...
Регионалните здравни инспекции проучват дали , които работят на тяхна
Коментари Харесай

Колко от учителите ще се ваксинират, проверява РЗИ

Регионалните здравни инспекции изследват дали, които работят на тяхна територия, желаят да се имунизират. Във Варна педагозите трябваше да отговорят до през вчерашния ден - 3 януари, в Бургас, Русе и Перник към момента на получили окръжното питане, а в Пловдив и София описите към този момент са подготвени, прецизира.
Преди коледната почивка и старта на имунизационната акция у нас към 20% от учителите в столичното 119-то учебно заведение " Академик Михаил Арнаудов са показали, че желаят да се имунизират. Според шефа на школото Диян Стаматов броят им ще нарасне, защото тогава към момента информацията по отношение на имунизациите и страничните им резултати е била нищожна. Той също се е записал в листата, макар че преборил ковид. Директорът изясни, че до момента в който стартират слагането на ваксини на учителите ще са минали към 3 месеца от преболедуването му и към този момент антителата му ще са намалели. " Дори и 30% от учителите да пожелаят да се имунизират, това са към 20 -21 000 души. Това ще е втората фаза на акцията и ще сме потребен образец за по-масово имунизиране “, счита Стаматов.
 Учители с писмо до Борисов: Категорично срещу връщане в клас от 4 януари Учители с писмо до Борисов: Категорично " срещу " връщане в клас от 4 януари
С отворено писмо до премиера Бойко Борисов, здравния министър проф. доктор Костадин Ангелов, основния държавен хигиеничен контрольор - доцент д...
Още през днешния ден се чака да дойдат новите 25 000 дози, като към този момент се приготвя имунизацията на 15 000 души в домовете за остарели хора и към 11 000 души личен състав. Общините към този момент събират описите със единодушие. Потребителите и личният състав в обществени институции и педагогическите експерти и личен състав за развъждане на норки са част от втората фаза на имунизационния проект у нас, която обгръща общо 112 080 лица. Следващите седмици у нас би трябвало да дойдат близо 100 000 дози. След доставката на 4 януари се чака втора средата на месеца. В нея ще има към 35 000 дози ваксини. В края на месеца или при започване на февруари пък се чака трета още веднъж за към 35 000 дози.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР