Регионалните здрави инспекции от Велико Търново, Русе и Търговище обсъждат

...
Регионалните здрави инспекции от Велико Търново, Русе и Търговище обсъждат
Коментари Харесай

Здравните инспекции на три области обсъждат във Велико Търново Covid ситуацията

Регионалните здрави инспекции от Велико Търново, Русе и Търговище разискват във Велико Търново задълбочаващата се епидемиологична конюнктура с възходящия брой на болните от Covid-19 и нараствания напън върху лечебните заведения. В съвещанието взе участие и основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Заболеваемостта в област Велико Търново към този момент надвишава 360 на 100 000 население. На болнично лекуване са 206 пациенти. Нарастващият брой на болните се отразява върху лечебните заведения, където личният състав дефицита.

Очертава се кадрова рецесия, уточни доктор Стефан Филев, изпълнителен шеф на регионалната болница във Велико Търново.

„ Засега, сътрудниците, никой не е отказал, и без да са слагат изискванията за пари. Но ще пристигна един миг, в който би трябвало да има някаква адекватност и в заплащането за това, което вършат те “, сподели той.

Заради регистриран случай на Covid-19 при личен състав в Дневния център за деца с увреждания в Горна Оряховица, здравната ревизия е направила проучване с бързи проби на 12 души от личния състав, при двама са открити позитивни резултати, наложени са карантинни ограничения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР