Регионалната здравна инспекция в Плевен препоръчва подаваната вода от водопроводната

...
Регионалната здравна инспекция в Плевен препоръчва подаваната вода от водопроводната
Коментари Харесай

Водата в Червен бряг не става за пиене и готвене

Регионалната здравна ревизия в Плевен предлага подаваната вода от водопроводната мрежа на Червен бряг към сегашния миг да не се употребява за пиянство и готвене, а единствено за хигиенични и битови потребности, оповестиха за Българска телеграфна агенция от инспекцията.

За питейни потребности да се употребява бутилирана трапезна вода или ниско минерализирана минерална вода, показват от РЗИ.

От инспекцията прецизират, че при осъществения учестен мониторинг на питейната вода в Червен бряг за интервала от 9 до 13 юли е установено при общо 16 проби завишаване стойностите на индикатор "мътност ", които са над нормалните допустими за потребителя.

Не се откриват други отклонения от здравните правила по изследваните химични и микробиологични индикатори. В пунктовете, от които е взета водата, е регистрирано съществуване на остатъчен свободен хлор, което е показателно за осъществена качествена дезинфекционна обработка на водата, допълват от здравната ревизия.

При нормализиране на ситуацията и привеждане на водата към условията на Наредба щ9/2001г. за качеството на водата, предопределена за питейно-битови цели РЗИ - Плевен ще уведоми популацията навреме, се показва в известието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР