Регионалната здравна инспекция в Монтана предоставя ваксини на личните лекари,

...
Регионалната здравна инспекция в Монтана предоставя ваксини на личните лекари,
Коментари Харесай

Личните лекари в Монтана също ваксинират срещу COVID-19

Регионалната здравна ревизия в Монтана дава ваксини на персоналните лекари, с цел да могат и те да правят имунизация против ковид, заяви ръководителят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в региона - доктор Людмил Джурдов.
„ Имаме описи с искащите пациенти за ваксинация”, сподели доктор Людмил Джурдов. В имунизационните кабинети в двете лечебни заведения в Монтана, в лечебните заведения в Лом и Берковица, хигиеничната ревизия в Монтана, в ДКЦ-1 и Медицински център Хипократ в Лом, също се слагат ваксини
"Организацията стартира да се прави при започване на февруари. Това бяха както на национално равнище - правене на описите за искащите за имунизация. След връзка с шефа на РЗИ-Монтана от през днешния ден има подготовка за приемане на наличните ваксини, с цел да реализира имунизация всеки общопрактикуващ доктор в кабинетите си. Към днешна дата няма проблем с т.нар "зелени кабинети " - няма опашки от чакащи и искащи да се ваксинират. Имаме няколко кабинета в Монтана и другите общински огромни градове - Берковица и Лом ", добави доктор д-р Джурдов.
Ваксини има, само че хората към момента се двоумят да се ваксинират против ковид, сподели още доктор Джурджов
"Проблемът е от нежеланието и чуденето. Всеки си споделя, че желае да намерения още малко. Основният проблем е неналичието на искащите. Аз приканвам пациентите и жителите да осъзнаят, че имунизацията не е страшна, тя е единственият метод да се оправим. Това, което написа в уеб страниците, не дава отговор на истината. Ваксината е верният избор ", съобщи той.
Нараства броя на болните от ковид. Само за понеделник, далите позитивни проби в област Монтана, са 23-ма. За цялата минала седмица новоустановените случаи бяха 36. Така към 23 февруари с дейна коронавирус зараза в района са 136 лица. 32-ма са приети в болница, а останалите се лекуват вкъщи, оповестяват от РЗИ Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР