Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна издаде

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна издаде
Коментари Харесай

РИОСВ-Варна изисква от общината спешно да изчисти боклуците в центъра на града


Регионалната ревизия по околната среда и водите във Варна издаде наставления на кмета на общината Иван Портних да бъдат подхванати незабавни дейности за почистване на насъбраните отпадъци в регионите „ Приморски “ и „ Одесос “, оповестиха през днешния ден от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда в морската столица. Оттам прецизират, че кметството би трябвало да позволи и казуса с нередовното сметосъбиране и транспортиране от тези централни градски зони.

Срокът за изпълняването на предписанията е 5 август. Реакцията на екоинспекцията е резултат от доста сигнали и тъжби на жители за нередовно обслужване на контейнерите, към които се образуват дребни сметища. В предписанията на Регионална инспекция за опазване на околната среда към общината е посочено, че общината би трябвало да се погрижи с изключение на за насъбраните отпадъци, и за обезпечаването на задоволително съдове, чийто брой да бъде съгласуван с увеличението на хората през лятото. Кметството би трябвало да показа в екоинспекцията стратегия с ефикасни ограничения за повишение потенциала на контейнерите и честотата на извозването на боклука. Срокът за това е 11 август. 

Ако предписанията на инспекцията не бъдат изпълнени, против общината ще бъдат подхванати административно-наказателни дейности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР