Регионален център по трансфузионна хематология (РЦТХ) - Пловдив ще проведе

...
Регионален център по трансфузионна хематология (РЦТХ) - Пловдив ще проведе
Коментари Харесай

Акция по кръводаряване в Асеновград

Регионален център по трансфузионна хематология (РЦТХ) - Пловдив ще организира обичайна акция за безплатно кръводаряване. Вследствие на епидемията от COVID–19 доброволните кръводарители са намалели фрапантно, оповестяват от центъра. И за набирането на нужните количества кръв и кръвни съставки за потребностите на здравните заведения се надяват на отзивчивостта и човечността на жителите на община Асеновград. Това оповестяват от общината.

Екипите от кръвен център – Пловдив са осведомени и съблюдават всички противоепидемични ограничения за сигурност при работа в изискванията на COVID-19 и условия, съгласно заповедта на здравния министър. Това подсигурява опазване здравето на кръводарителите и профилираните експерти, извършващи кръводаряването, твърдят от организацията.

Целта на безвъзмездното кръводаряване е облекчаване на лечебните заведения с кръв и кръвни съставки, приобщаване на повече хора към концепцията за щедрост, състрадание и добротворство. Акцията ще се организира в три дни - на 08.02.21 година, 09.02.21 година и 10.02.21 година от 09:00 ч. до 12:30 ч. в МБАЛ - Асеновград. Мотото на акцията е "Дарете кръв, подарете живот ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР