Редовното настройване на будилника за събуждане може да бъде опасно

...
Редовното настройване на будилника за събуждане може да бъде опасно
Коментари Харесай

Редовното събуждане с аларма е опасно за здравето - вижте защо

Редовното конфигуриране на будилника за пробуждане може да бъде рисково за здравето, предизвестява Александър Калинкин - доктор, който е експерт по нарушавания на съня.

Събуждането с тревога звучи като доста естествено начало на деня за мнозина, само че този табиет може да докара до развиване на съществено заболяване, сподели Калинкин пред радио " Спутник ". Той прибавя, че ежедневната конфигурация на тревога е едно от най-лошите за здравето решения.

" Ясно е, че в някои обстановки, като да вземем за пример планувано пътешестване, алармата е неотложно да се употребява. Но в случай че човек го прави непрекъснато, следствието е хронична липса на сън или хронично бодърствуване ", счита експертът.
свързани новини21882на 29.06.2015
В тази връзка той означи, че неналичието на сън може да бъде причина за развиването на разнообразни болести. " Ако продължителността на съня се понижи безусловно с един час, спрямо нормата, която за множеството хора е от 7 до 9 часа, това води до смяна в метода, по който човек се усеща, влошено качество на живот, унесеност, нарушена обществена интензивност, като и отлагане и разсрочване на отговорности. Има даже смяна в интензивността на човешкия геном, само че не към по-добро. Тоест това е причина за развиване на сърдечно-съдови болести, ендокринни нарушавания и спад на имунитета ", изяснява докторът.

Калинкин показва, че човек има своя " вътрешна " тревога и че би трябвало единствено да я настрои по верния метод.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР