Редовната консумация на червените плодове може да поддържа младежкия ви

...
Редовната консумация на червените плодове може да поддържа младежкия ви
Коментари Харесай

Ягодите са ключът към младостта

Редовната консумация на алените плодове може да поддържа младежкия ви тип десетилетия наред. Благодарение на състава си, ягодите имат способността да покачват количеството антиоксиданти в кръвта.

Ягодите съдържат и голям брой потребни фитохранителни субстанции, в това число флавоноиди, антоцианидини и елагова киселина.

В резултат на това се реализира по този начин бленуваното закъснение на стареенето. Това се случва, защото приемът на ягоди работи удобно и отпускащо върху човешкия организъм.

Молекулните съединения унищожават свободните радикали в организма. Хапвайки повече ягоди, вие ще се повишите възможностите да се разделите с токсините, тежките метали и други нездравословни съединения в организма, които отделят отровни оксиди и заплашват организма от пагубни заболявания.

Вследствие на това доста се понижават възможностите да се разболеете от едни от най-пагубните положения – сърдечни болести, диабет и рак.

 Ползи от Ягоди

Освен това вкусният плод е богат и на скъпата фолиева киселина, чиито потребни функционалности все по-често се изследват и акцентират. Ягодите са добър източник и на други витамини и минерали.

Калий, желязо и магнезий са измежду най-важните съставки на плода.

Добър източник са и на витамин С. Изчислено е, че 100 г ягоди покриват препоръчваната доза за витамина за деня.

Положителните качества на аления плод са безспорни. И въпреки всичко е потребно да се знае, че при някои хора прекаляването с ягоди може да има неприятни последствия.

Хората със съществени болести на бъбреците или жлъчката е целесъобразно да заобикалят тяхната консумация. Същото важи и за тези, които имат заболяване на щитовидната жлеза.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР