Редица средства за масова информация в Австрия съобщават за извършването

...
Редица средства за масова информация в Австрия съобщават за извършването
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО ОТ ВИЕНА: Обиски в офиса на Курц и централата на неговата партия

Редица средства за всеобща информация в Австрия оповестяват за осъществяването на серия – в офиса на канцлера Себастиан Курц, в кабинетите на негови близки съветници, а също и в централата на неговата партия – Австрийската национална партия (АНП).

Според осведомителната организация APA обиските са свързани с следствие на рушвет на медии. Националният всекидневник Die Presse твърди, че самият също е обвинен за съучастничество в корупция, оповестява " Фокус ".

Уточнява се, че са осъществени инспекции в кабинета на формалния представител на канцлера, акредитиран да работи със средствата за всеобща информация. Обиск е осъществен и в офиса на консултант на Курц.
свързани новини91344преди 18 часа48584на 28.08.2021
Според APA проверяващите дейности се правят по съмнение за покупко-продажби с издателя на най-големия австрийски таблоид Oesterreich, които са подписани още преди да поеме канцлерския пост. Изданията Die Presse и Kurier оповестяват, че обкръжението на канцлера е обвинено в подкупване на Oesterreich за издание на публикации във вестници и анкети с позитивни отговори.

Австрийската национална партия, която е старши сътрудник на „ Зелени “ в държавната коалиция, съобщи, че претърсванията са инсценировка на политическите им съперници. Самият сега е в Словения за срещата на върха на ЕС-Западни Балкани.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР