Редица компютърни игри следят къде отивате и какво правите в

...
Редица компютърни игри следят къде отивате и какво правите в
Коментари Харесай

Компютърни игри следят потребителите в интернет

Редица компютърни игри наблюдават къде отивате и какво вършиме в интернет , когато не играете, оповестяват от организацията Reddit. Според тях в тази група игри, които наброяват общо 50, влизат Civilization VI, Elder Scrolls Online, Kerbal Space Program, Hunt: Showdown and Warhammer: Vermentide II , a следенето става посредством тракер, наименуван Red Shell.

По създание това е програмен продукт, който, в случай че е конфигуриран, разпознава дали сте били изложени на маркетингова акция за играта, която играете, и дали въпросната акция е довела до закупуване на играта. Red Shell е извънредно ефикасен инструмент, който има над 98% акуратност.

Прочетете още: JavaScript тракери събират персонални данни на консуматори на Фейсбук през външни уеб сайтове

В раздела за постоянно задавани въпроси на уеб страницата на Red Shell (написан за разработчиците) се споделя следното: " Всички данни, които събираме, са ваши, ние ги използваме САМО за статистика. Не събираме, разпространяваме или продаваме каквито и да било данни " . Под друго питане, от компанията дават отговор: " Ние не събираме персонална информация за вашите играчи. Събираме и съхраняваме единствено информация за техните браузъри/компютри за задачите на изследванията. "

Фактически, този програмен продукт наблюдава вашия дигитален отпечатък, а точно това е нещото, против което се борят от Apple да вземем за пример с актуализация на своя уеб браузър Safari.

Когато отидете на страницата за ценообразуване на RedShell (отново ориентирана към разработчиците на игри), тя ви предлага опцията да се включите, с цел да позволите данните ви да се употребяват за разбори, поддръжка в действително време и маркетинг. Можете да отхвърлите всички тези благоприятни условия, само че не и " нужни бисквитки ", които " разрешават главната функционалност ". Според напътствията уебсайтът не може да действа вярно без тези " бисквитки " и може да бъде деактивиран единствено посредством смяна на настройките на браузъра ви.

Иначе доста разработчици на заглавия, попадащи в листата на Reddit, оповестиха, че отстраняват Red Shell от игрите си, макар че това не е шпионски програмен продукт, а такъва за рекламни разбори.

В изказване за профилирания уебсайт Kotaku, Red Shell са безапелационни, че събират " минималното количество данни, нужни за статистиката ". " Нашите клиенти разчитат на нас, с цел да им кажем кои действия, ангажирани в разнообразни рекламни акции, работят и кои не. Не събираме информация, която не може да ни помогне в това отношение ", разяснява Адам Либ от Red Shell.

На процедура всеки уеб страница, който посещавате, слага на устройството ви тракер, който наблюдава цифровите ви отпечатъци. Ето за какво, в случай че търсите нов диван в Amazon, всеки уеб страница, който посещавате през идната седмица, ще ви демонстрира реклами на дивани от Amazon.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР