Редица браншови организации от сектор Плодове и зеленчуци заявили подкрепа

...
Редица браншови организации от сектор Плодове и зеленчуци заявили подкрепа
Коментари Харесай

МЗХ се хвали, че има организации от сектор Плодове и зеленчуци, които го подкрепят

Редица браншови организации от бранш " Плодове и зеленчуци " декларирали поддръжка към министъра на земеделието доктор Иван Иванов в писмена позиция. Членовете на асоциациите разискали предложенията, които Иванов отправил към тях.

С това се похвалиха от отрасловото ведомство, откакто в сряда от Браншовата камара " Плодове и зеленчуци " и Националната асоциация на картофопроизводителите възроптаха против несъответстващата политика на министерството и оповестиха, че на 22 март.
 Иванов упрекна сдружение, че саботира изкупуването на зърното Обновена
Иванов упрекна сдружение, че саботира изкупуването на зърното

Земеделският министър Иван Иванов настоя за оставки

От Министерството на земеделието означават, че браншът упорства да се усъвършенства политиката и отношението към бранша, както като финансова поддръжка, по този начин и за решение на всички административни и организационни проблеми, които срещат производителите.

В писмото се казвало още, че се чака да бъдат изпълнени поетите от управлението на земеделското министерство задължения за заявяване на компесаторни ограничения в Брюксел или в България поради повишението на цените на тока, торовете, препаратите и горивата, с цел да бъде допустимо обособените производства в бранш " Плодове и зеленчуци " да продължат да съществуват.

Декларацията е подписана от Съюз на дунавските овощари, Асоциация български пипер, Асоциация на овощарите в България, Българска асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните, Българска асоциация на производителите на оранжерийна продукция, Добруджански овощарски съюз, Национална био асоциация, Национален съюз на градинарите в България и Съюз на овощарите в България.
 Подпомагат производителите на зеленчуци с Коронавирус мярката
Подпомагат производителите на зеленчуци с Коронавирус мярката

Проверяват за съществуване на далавера

Подкрепа към Иван Иванов била декларирана и от Националната асоциация на картофопроизводителите. " Членовете на организацията благодарят за проявеното схващане и професионалното отношение към проблемите на картофопроизводителите, породени от пазарните разтърсвания, по отношение на следствията от Коронавирус и повишаването на енергоносителите, както и съществени първични материали при производството, в резултат на войната в Украйна ", показват от министерството.

От ведомството допълват, че всички организации в своите позиции декларират заем на доверие към министър Иванов и анулират плануваните протестни дейности, в очакване на осъществяването на поетите задължения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР