Редица браншове в Кипър в сферата на ресторантьорството и развлеченията

...
Редица браншове в Кипър в сферата на ресторантьорството и развлеченията
Коментари Харесай

Ресторантьорите в Кипър са недоволни от изключването им от облекченията на Covid мерките

Редица сектори в Кипър в областта на ресторантьорството и развлеченията реагираха остро след влезлите в действие облекчения на Covid ограниченията, от които към този момент са изключени. Те приканват държавното управление да преразгледа решението си.

Задължителното показване на коронавирусния „ безвреден пропуск ” (т. нар. SafePass) продължава в заведения за хранене, кафенета, питейни заведения, места за отдих и развлечения с повърхност от над 100 кв. метра, т.е. където се събират повече от 25 души, посочи здравното министерство в разясненията, които издаде за влезлите в действие от понеделник облекчения на ограничаващите ограничения.

Развлекателните центрове, заведенията за хранене, залите за осъществяване на сватби и кръщенета са класифицирани според от потенциала им като обекти с „ висок ” и „ междинен ” риск за разпространяване на ковид. За тях остава наложителен Covid документът и условието за 24 или 48-часов тест, показва здравното министерство.

Според решението на държавното управление втората фаза на облекчения за коронавирусния пропуск, която ще стартира от 18 април, също не включва тези обекти.

Четири асоциации в тези браншове на промишлеността обявиха, че продължаването на ограничаващата мярка задълбочава финансовите им проблеми и ги изправя пред закриване. Те упорстват държавното управление да отстрани допустимо най-скоро коронавирусния „ безвреден пропуск ” за всички заведения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР