Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден. ГОТВИ

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден. ГОТВИ
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за коронавируса днес, 19 март

Редакционният екип ви показва най-важните вести за миналия ден.
ГОТВИ ЛИ съдебна експертиза БУКВАЛНО ПЛАДНЕШКИ ДАНЪЧЕН ОБИР ОТ ДЪРЖАВАТА ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА?
Защо ще се събира предплатено корпоративен налог за 2020 година, като изчислението на предплатените вноски ще става по убеждение от страната на база 2018 година? Този въпрос де факто BESCO - Българската стартъп асоциация, откакто през днешния ден, 19 март, в правна комисия потегли на второ четене Законът за изключителното състояние - без систематизиран отчет на новите оферти, откакто беше казано от мнозина депутати, че законопроектът ще бъде съществено изменен, без медии и единствено с лъчение на уеб страницата на Народното събрание.
НАД 4600 ДУШИ В МОМЕНТА СА ПОД КАРАНТИНА У НАС
Има 4630 души сега са под карантина, само че в този момент доста наши сънародници се прибират. Имаме формирани 39 производства, като се работи сега по 59 спомагателни инспекции, свързани с хора, които не съблюдават карантината. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов в ефира на bTV по отношение на използването на ограниченията в отбрана от разпространяването на ковид у нас.
107 СА ВЕЧЕ ЗАРАЗЕНИТЕ С КОРОНАВИРУС, НОВИТЕ ДВА СЛУЧАЯ СА В СОФИЯ
Доказаните случаи на ковид у нас към този момент са 107. Това заяви пред Нова телевизия началникът на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Новите два случая са от София и по думите му и двамата са леки случаи.
КОРОНАВИРУСЪТ - НАЙ-ГОЛЯМОТО ИЗПИТАНИЕ В ИСТОРИЯТА НА Европейски Съюз
Европейският съюз претърпя доста рецесии, само че коронавирусът го разтресе радикално, написа в своя публикация журналистът Даниел Штайнуоърт за швейцарското издание - Neue Zürcher Zeitung, чиято публикация представяме без редакторска интервенция.
ГОРАНОВ: НАЙ-УЯЗВИМ В ТАЗИ КРИЗА Е ОТДЕЛНИЯТ ЧОВЕК
Най-трудното предизвикателство пред политиците е да запазим хладнокръвие и да не правим нелепости. Говорим още от месец февруари за евентуален проблем, обвързван с тази болест. Това стана ясно от думите на финансовия министър Владислав Горанов в ефира на bTV по отношение на ограниченията на страната в битката с ковид у нас.
ДЕПУТАТИТЕ РЕШИХА ДА НЯМА МЕДИИ НА ВТОРОТО ЧЕТЕНЕ НА ЗАКОНА ЗА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В КОМИСИЯ*
Второто четене на новия Закон за изключителното състояние в правна комисия се организира сега без наличието на медии. Единствено директно лъчение на съвещанието има на уеб страницата на Народното събрание.
ЕТО КОЛКО СА ЗАРАЗЕНИТЕ ОТ КОРОНАВИРУС В БЪЛГАРИЯ
Вече 105 са инфектираните от ковид у нас. Установени са нови 11 случая на инфектирани. Две позитивни проби има от Пловдив, 2 от Смолян и 7 от София.
КМЕТЪТ НА БАНСКО: 10 000 ОБАЖДАНИЯ ИМАМЕ НА ДЕН, С 10 000 РАЗЛИЧНИ ВЪПРОСА
От два дни целият град Банско е под карантина. Забранено е както влизането, по този начин и излизането от общинския център. Забранено е също излизането по улиците без основателна причина. Полицейски екипи вардят всичките подходи към Банско.
ДАНАИЛ КИРИЛОВ ЗА КОРОНАВИРУСА: ЗА НЯКОИ ГРУПИ СА ОПРАВДАНИ ПО-РЕСТРИКТИВНИ МЕРКИ, ВНИМАВАЙТЕ КАКВО ПИШЕТЕ ВЪВ FACEBOOK
Да, постанова се. Така правосъдният министър Данаил Кирилов поддържа основния прокурор Иван Гешев за по-строги ограничения поради ковид. Кирилов счита, че към този момент има известно преодоляване, само че сме още в подножието на " огромния скок на кривата ". Министърът обаче не пожела да разяснява какви още ограничения следва да се вкарат – да вземем за пример да има ли вечерен час и ограничение на пътуванията вътре в България.
ТРЕТИ СМЪРТЕН СЛУЧАЙ ОТ КОРОНАВИРУС В БЪЛГАРИЯ (ВИДЕО)
Нови 13 публично открити случая с ковид има за едно денонощие т.е. от нощта са открити още 2 случая и общо те стават 94. Има и трети умрял – стара жена (80-годишна) с инсулт, която лежеше в " Пирогов ". Това сподели генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски, шеф на спешния щаб.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР