Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 10 февруари

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 10 февруари.
ВЕЧЕ В СЪДА: Национална агенция за приходите НЕ ИСКА ДА ПЛАЩА ГЛОБА ЗА ТЕЧА НА ДАННИ, ЗАЩОТО БИЛА ЖЕРТВА
Въпреки изказванията на Национална агенция за приходите, че приходната организация няма виновност за теча на данни, от който предишното лято пострадаха милиони българи, делото за наложената на Национална агенция за приходите от Комисията за отбрана на персоналните данни (КЗЛД) санкция от 5.1 млн. лв. потегли. Всъщност делото е поради отхвърли на данъчните да платят санкцията.
ПОСЛАНИК ХЕРО МУСТАФА ПОТВЪРДИ ЗА ОЩЕ БЪЛГАРИ СЪС ЗАБРАНА ДА ВЛИЗАТ В Съединени американски щати
През предходната седмица Съединени американски щати издаде възбрана на едно име, само че няма да е последното. Стъпка по стъпка, това е пътят в битката с корупцията. Това съобщи посланикът на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа, която участва на кулинарна проява и лекция, съобщи БГНЕС.
РАЗКРИХА КАК БЪЛГАРИ ПРОДАВАТ ОРГАНИТЕ СИ В ИСТАНБУЛ
Петима души са задържани, откакто полицията в Турция е разкрила канал за трафик на органи в Истанбул. Каналът бил основан от български жители и донори, които употребявали болница в Истанбул за активността си. Сред задържаните има трима българи.
РУСКИЯТ ПОСЛАНИК У НАС НЕ ЗНАЕ ЗАЩО Съединени американски щати СА НАРОЧИЛИ СЪДИЯ МИТАЛОВ
Руският дипломат у нас Анатолий Макаров разяснява абсурда със арбитър Андон Миталов и възбраната на магистрата и фамилията му за влизане в Съединени американски щати. Макаров разясни, че не познава съдията, както и че не е наясно с претекстовете за отхвърли на американските управляващи. Посланикът допусна, че Миталов ще има опция да отбрани достойнството и професионалната си известност и добави, че с изключение на Съединени американски щати, има доста други страни, в които може да се пътува.
ОТ 3 IN-HOUSE ДОГОВОРА НА АПИ ЗА 3,3 МЛРД. ЛВ. САМО ЕДИН Е ПУБЛИЧЕН
Три контракта с отметка „ Изключение от Закон за обществените поръчки “ подписа Агенция „ Пътна инфраструктура “ с държавното сдружение „ Автомагистрали “ на обща стойност 3,3 милиарда лв. с Данък добавена стойност.
КАК БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ ОСТАНА БЕЗ ДЕСНИЦА?
Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus.
Цитатът е латинска поговорка, станала доста известна в наши дни поради романа " Името на розата " на Умберто Еко. Преводът е " От тогавашната роза отстояваме единствено голото име ". Или, в случай че желаете, отпратка към " Ромео и Жулиета " на Шекспир - "...и розата ухае сладко под всяко друго име ".
БЪЛГАРИЯ ИЗНАСЯ НАД 21 Т ОБЛЕКЛА ОТ ТЮЛЕНОВИ КОЖИ
Над 21 тона са изнесените дрехи от тюленови кожи от България за последните пет години, оповестиха от съдружие КАЖИ. Това се случва макар възбраната за търговия с тюленови артикули в националното и европейското законодателство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР