Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 3 февруари

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 3 февруари.
ГОРАНОВ ВЗЕ КОМИСИЯТА Пожарна охрана ХАЗАРТА НА РЪЧНО УПРАВЛЕНИЕ
Министърът на финансите Владислав Горанов избра забавен началник на Комисията по хазарта – началника на кабинета си Георги Йорданов. Йорданов ще е краткотраен началник на регулатора, до намирането на непрекъснат началник.
ПЪТНИЦИТЕ С ТЕМПЕРАТУРА НАД 37 ГРАДУСА НА ЛЕТИЩАТА - НАСОЧВАНИ КЪМ БОЛНИЦА
Всички пасажери, които имат температура над 37 градуса, пристигнали на българските летища, се отклоняват и минават през медицински прегледи. Това разгласи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, който направи инспекция на термокамерите на Терминал 2 на летище София.
НИКОЛАЙ НЕНЧЕВ: ТВЪРДЕ ВЕРОЯТНО Е ДА ИМА И ДРУГО ОБВИНЕНИЕ КЪМ ПРЕЗИДЕНТА
Впечатление ми прави, че се желаят две неща от Конституционния съд. Първото е може ли да се проверява президентът и второто е да се направи пояснение на изречението за държавна измяна. Второто ме тормози доста повече. Искам да ви върна малко обратно - абсурдът с съветския шпионаж и Николай Малинов.
КОЯ ЩЕ Е СЛЕДВАЩАТА КРИЗА В Европейски Съюз?
Brexit, италианското участие в Еврозоната, проблемите с върховенството на закона в Централна и Източна Европа - главните политически провокации за Европейския съюз произлизат главно от вътрешни проблеми. През 2020 година обаче това ще се промени.
НОВАТА БИТКА НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ - ПОВЕЧЕ ВОДА ЗА ДЕСЕТКИ ВЕЦ-ОВЕ, НО НА КАКВА ЦЕНА?
Бившият вицепремиер Валери Симеонов поде следващата си, само че този път надалеч не шумна битка след тази против частните лотарийни игри. Далеч от микрофоните и посред водната рецесия в  Перник, Симеонов и съпартийците му от НФС са внесли промени, засягащи електрическите централи - да се позволи водоползване в предпазени зони, неразрешено от 10 години.
ВЕДНАГА СЛЕД BREXIT - ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ВЕЧЕ ПОКАЗВА ЗЪБИ НА Европейски Съюз ЗАРАДИ ТЪРГОВСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ
Британският министър председател Борис Джонсън се готви публично да разгласи  днес, 3 февруари, че " няма потребност " Англия да приема редица правила на Европейския съюз като част от съглашението за свободна търговия след Брекзит (Brexit), съобщи БГНЕС.
Д-Р АНГЕЛ КУНЧЕВ: НАЙ-ТРУДНОТО В ТОЗИ КОРОНАВИРУС Е, ЧЕ НЕ съдебна експертиза ЗНАЕ ВСИЧКО ЗА НЕГО
Студентите, пристигнали от Китай и настанени във ВМА, ще останат 14 дни под карантина, с цел да е несъмнено, че не са инфектирани с ковид. Засега първите резултати от тестванията са негативни. Това заяви националният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев в изявление за bTV.
ВЪВЕДЕНИЕ В КРЪГОВАТА ИКОНОМИКА ЗА ПРЕМИЕРИ
Новата зелена договорка на Европа има два съществени съставния елемент – декарбонизация на силата и кръгова стопанска система на материалите. Почти цялото внимание в публичната полемика у нас се концентрира върху първия, само че медийното отразяване на търговията с боклуци и реакцията на държавното управление демонстрират, че и вторият напълно не е незначителен. Това написа специалистът Боян Рашев в разбор за изданието Sustainability.bg.
ВОЙНА ИЛИ МИР: НЯКОЛКО СЦЕНАРИЯ ЗА УКРАЙНА
Войната се върна като метод на мислене в Европа. Тя още веднъж се възприема като вероятен, законен и даже морално оневинен инструмент за решение на интернационалните разногласия, което е най-опасният обратен тласък от края на Втората международна война. В същото време в интернационалната лексика понятието " мир " е заместено със " сигурност ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР