Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected]В постоянен контакт сме с българите в

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgВ постоянен контакт сме с българите в
Коментари Харесай

Посланикът ни в Пекин: В Ухан има четирима българи, но психоза няма

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected]

В непрекъснат контакт сме с българите в Ухан и те към този момент не са трима, а четирима. Както знаете българските жители са там по лично предпочитание. Никой от тях не се оплаква от никакви здравословни проблеми. Това разяснява в телефонна връзка за предаването “Плюс минус ” по Нова тв Владислав Спасов, краткотрайно ръководещ посолството на България в Пекин. 

Ухан е нереален град. Китай не е в положение на неуравновесеност. Психозата е отвън рамките на  страната. Самият Китай приема това, което се случва извънредно дисциплинирано и проведено. Хората вършат това, което държавното управление им предлага и не мога да кажа, че тук има някаква неуравновесеност, уточни той. 

Китай увеличи своята степен на деяние при спешни обстановки до първа степен, която е най-висока. Това е индикатор за организираността на страната. Правителството отвори доста огромен фронт на необятно информиране на цялата общност и в страната и за целия свят. Китай прави всичко по силите си да осведоми хората какво би трябвало да вършат, с цел да не бъдат наранени от болестта, уточни посланикът. 

Едва ли има друга страна в света, която е в положение да реагира по този начин проведено, както Китай сега. Трудно ми е да си показва, че може да се направи повече от това, добави той. 

Реално българските жители не трябва да пътуват до провинция Хубей в Китай, тъй като тя е наранена. Останалите провинции на страната се смятат с ниско равнище на риск. Трябва да се съблюдават условията на държавното управление - на обществени места да се носят маски за еднократна приложимост, би трябвало да се увеличи равнището на персонална хигиена като миенето на ръцете би трябвало да е не по-кратко от 40 секунди. Стаите би трябвало да се проветряват постоянно, тъй като застоялия въздух е причина за заболяване. Болестта се предава по капков път, тъй че обикновените правила в случай че се съблюдават, риска от заразяване е невисок, уточни той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР