Реч на австрийския канцлер Карл Нехамер по време на регионалната

...
Реч на австрийския канцлер Карл Нехамер по време на регионалната
Коментари Харесай

Австрийският канцлер: Ако не преборим инфлацията, остава само алкохол и психотропни лекарства

Реч на австрийския канцлер Карл Нехамер по време на районната партийна конференция на Австрийската национална партия в Тирол провокира неспокойствие в обществените медии.

След като похвали новоизбрания районен водач на партията Антон Матле, Нехамер се спря на въпроса за инфлацията.

„ Трябва да „ разпознаем врага ”, а точно инфлацията и неуместно високите разноски за сила. Инфлацията би трябвало да бъде понижена взаимно от Европейски Съюз ”. В противоположен случай канцлерът вижда две благоприятни условия за есента:

„ Ако продължаваме по този начин, по-късно ще има единствено две решения за вас: алкохол или психотропни медикаменти. И аз споделям, че алкохолът по принцип е ок... Но най-важното е да подвигаме тостове тогава, когато се усещаме добре ”, цитират думите му от събота немските издания.

„ Честно казано, бях ужасяващ “, споделя пред KURIER психиатърът Георг Псота, президент на Австрийското общество за обществена психиатрия и основен доктор на психосоциалните служби (PSD) във Виена: „ Едновременното споменаване на алкохол и психотропни медикаменти в това време води до стигматизиране на всички хора, които одобряват психиатрични медикаменти като лекарство за лекуване на психологични болести. И това води до стигматизиране на самите психиатрични медикаменти, като ги свързва с пристрастяващи субстанции ”, възмущава се лекарят.

С изявлението си Нехамер провокира неспокойствие в обществените медии и рецензии от страна на дясната Австрийска партия на свободата. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР