Реалните резултати в борбата срещу производството на наркотици и наркоразпространението

...
Реалните резултати в борбата срещу производството на наркотици и наркоразпространението
Коментари Харесай

Среща на премиера и службите - пияните и дрогирани шофьори намаляват

Реалните резултати в битката против производството на опиати и наркоразпространението са към този момент забележими. Kоординационният механизъм сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата потвърждава своята успеваемост.

Така през днешния ден министър председателят Николай Денков похвали съглашението сред прокуратура и Министерство на вътрешните работи, откакто самичък се срещна със службите. 

Както Клуб Z писа, след убийството на Алексей Петров и зачестилите случаи на експанзия, министър-председателят свика сходна среща със службите за пръв път на 18 август. Тогава обаче - за разлика от през днешния ден - не участваше прокуратурата.

Още тогава Денков похвали координационното звено, което сътвориха държавното обвиняване и Министерство на вътрешните работи (естествено, след ерата " Гешев ", б.р.), ориентирано единствено към два типа закононарушения - наркоразпространението и заливащата ни вълна от трафикирани мигранти.

Самото звено пък се регистрира през вчерашния ден за първите 25 дни от работата си.

Денков предложи още на 18 август да бъдат дописани пълномощията на звеното - с корупционни закононарушения и тежки закононарушения против личността.

Така през днешния ден на срещата си с министрите на вътрешните работи Калин Стоянов и на електронното ръководство Александър Йоловски, и.ф. основния прокурор Борислав Сарафов, представители на министерствата на образованието и науката и на опазването на здравето, ДАНС, Агенция „ Митници " и Националното съдружие на общините бяха повторени някои от изнесените през вчерашния ден данни за триумфи.

На срещата се разяснява и тематиката с изземването на коли, като на премиера бяха докладвани следните данни:

Ефектът от новите законодателни промени е налице. Вече има формирани повече от 430 наказателни производства и са конфискувани 214 автомобила от дрогирани водачи. Мярката има и мощно предпазен темперамент. Свидетелство за това е сериозният спад на новите случаи на хванати водачи, използвали алкохол или опиати.

В София, да вземем за пример, при сходна активност на инспекциите за приложимост на алкохол и опиати са глобени 130 водачи през първата седмица на август, 122 - през втората и едвам 58 - през третата.

Така в МОН ще стартират експертни диалози за подготовката на огромна осведомителна акция в учебните заведения за предварителна защита на използването на дрога. Децата ще бъдат осведомени с големите вреди от опиатите.

Представителите на НСОРБ пък показаха подготвеност интензивно да вземат участие в тематиката, като си сътрудничат с другите институции.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР