Реалната подмяна на старите отоплителни уреди с 2815 климатика в

...
Реалната подмяна на старите отоплителни уреди с 2815 климатика в
Коментари Харесай

Започва подмяната на кюмбетата с 2815 безплатни климатика в ...

Реалната замяна на старите отоплителни уреди с 2815 климатика в Димитровград стартира от 7-ми другия месец, оповестиха от кметството.

Както към този момент сме писали това стана опция, откакто локалната администрация завоюва и осъществя план за възстановяване качеството на атмосферния въздух в общината посредством замяна на печките на дърва и въглища с различни форми на отопление, Днес бе извършена среща сред кмета на общината Иво Димов, ръководителя на плана Марияна Христова и шефа на фирмата-изпълнител Атанас Лозанов.

От на следващия ден представител на компанията, която координира процеса, ще се свързва по телефона с първите 100 индивида, по поредността на подписване на договорите. Гражданите, които желаят монтажа да се случи още в този момент, ще би трябвало да заявят единодушието си с сключване на декларация. След декларираното предпочитание от тяхна страна, от фирмата-изпълнител ще уговорят с тях комфортен ден и час за реализирането на монтажа. До седмица след монтирането на новите климатици хората ще би трябвало да предадат старите си печки на твърдо гориво на друга компания, която е оторизирана да прави тази активност.

2815-те климатика би трябвало да бъдат инсталирани до 31 декември 2023 година Тогава изтича и срокът за осъществяване на плана.

Димитровград е втората община в страната, която минава към стадия с действително осъществяване на дейностите по монтажа на новите климатици. До момента единствено София е стартирала тази процедура.

" В понеделник изтече срокът и по другата процедура за подаване на предложения за избор на снабдители на отоплителни устройства за битово отопление на газ, пелети и радиатори ", прецизираха от кметството.

Проектът е най-големият осъществен сега от община Димитровград и се финансира по Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 година " Стойността му е 7 555 396,72 лв. от които 6 422 087,21 лв. от Кохезионния фонд на Европейския съюз и 1 133 309,51 лв. национално съфинансиране от държавния бюджет на България. Седем общини в страната са утвърдени да осъществят плановете за възстановяване качеството на атмосферния въздух като Димитровград е една от тях.

Свързани вести Климатици за 2 837 990 лева в Димитровград ще достави компания от Пловдив
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР