Реализирането на инвестиционното намерение за построяване на плаващ фотоволтаичен парк

...
Реализирането на инвестиционното намерение за построяване на плаващ фотоволтаичен парк
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Тепърва ще се решава за строежа на фотоволтаичен парк върху яз Огоста

Реализирането на капиталовото желание за изграждане на плаващ фотоволтаичен парк в бент. " Огоста " към момента не е несъмнено, а крайното решение ще бъде взето след приключването на инспекциите.

Това пред Българска национална телевизия министърът на стопанската система Никола Стоянов.

Днес в Монтана е плануван митинг на риболовци и жители против построяването на фотоволтаична централа в язовир " Огоста ".

Според министъра гражданското неодобрение се употребява с политически цели.

Той посочи, че сега има декларирано само капиталово желание, което стимулира държавните институции да стартират развой по инспекция.

Министърът обясни обстоятелството, че язовирът сега се държи на ниски равнища, защото има проблеми със стената и съгласно специалисти има потребност от сред 20 млн. и 30 млн. лева да се влагат в ремонта на язовира.

Той посочи, че в случай че се окаже допустимо на язовир „ Огоста “ да се построи плаващ фотоволтаичен парк, изискването към вложителя ще бъде да направи ремонт на язовира.

Стоянов увери, че даже в случай че се построи фотоволтаична централа, язовирът ще продължи да се употребява по презназначение.

Ще има и условия за лов на риба, тъй като централата няма да покрива цялата повърхност на водоема, а ще заема по-отдалечено място.

Планираната инвестиция за бент. " Огоста " е за над 1 милиарда евро.

Министърът на стопанската система описа и за второто си посещаване в Саудитска Арабия.

„ Стремим се към общ план взаимен план сред държавната „ Ел Би Булгарикум “ и саудитска компания в бранша на млечните артикули. Тази компания има съществени позиции на пазара в целия Персийски залив и към този момент са почнали да продават българско сирене. Идеята е през тази инвестиция да осигурим съществено произвеждане, което да можем да покрием всички пазари в залива “, сподели той.

Стоянов заяви, че е поканил идващия месец саудитският стопански министър Файсал Ал-Ибрахим да пристигна в България с бизнес делегация, която ще включва представители на компанията за млечния бизнес, на минната промишленост и на туризма.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР