Реализацията на проекта за индустриална зона на бившето летище Узунджово

...
Реализацията на проекта за индустриална зона на бившето летище Узунджово
Коментари Харесай

2 предприятия имат интерес да работят на летище „Узунджово“ ...

Реализацията на плана за индустриална зона на бившето летище Узунджово няма да стане елементарно и бързо. Първо би трябвало да убедим страната, че планът е предпочитан. Това съобщи Пламен Панчев от Тракия икономическа зона пред общинските съветници, които сега преглеждат предлагането за авансово единодушие за продажба на терен от летището.

За в този момент двама са вложителите, показали интерес да работят тук- преработвателно дружество и от сферата на логистиката, сподели още той. Енергийна самостоятелност, мъдро ръководство на отпадъците и водите, са част от целите в сходни зони.

Смисълът на плана за индустриална зона на летище Узунджово е да увеличи благосъстоянието на района. Това към този момент се случи в Пловдив, в зоната там има 20 предприятия, за които работят още 50. Проектът тук е общ за Хасково и Димитровград, както и за останалите обитаеми места в региона. За реализацията ще се употребяват опциите на Плана за възобновяване и развиване, сподели още Панчев.

Според него има дефицит на работна ръка, само че не и на качествена. Ако тя бъде подготвена, квалифицирана, ще може да се развиват високо софтуерни производства. Вече са водени диалози с кметовете на на Хасково и Димитровград за нуждата учебните заведения да приготвят фрагменти. Бавно, само че системата на образованието се трансформира, сподели още той.

Дебатите по предлагането не престават.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР