Реал Сосиедад победи с 2:0 Елче и се утвърди на

...
Реал Сосиедад победи с 2:0 Елче и се утвърди на
Коментари Харесай

Реал Сосиедад пречупи десетима от Елче

Реал Сосиедад победи с 2:0 Елче и се утвърди на петото място в Ла Лига, даващо право на присъединяване в евротурнирите. Баският отбор, който наскоро завоюва Купата на краля за миналия сезон, стигна до триумфа с голове на Ариц Елустондо в 72-ата минута и Микел Оярсабал в добавеното време.

Гостите играха съвсем цялостен мач в понижен състав, откакто Раул Гути получи червен картон още в 11-ата минута. Загубата попречи на Елче да се измъкне от зоната на изпадащите. Отборът е 19-и в подреждането с 30 точки, колкото има и Уеска. Последен с 26 точки е Ейбар.

Червеният картон на Гути беше показан за нарушаване против Андони Горосабел. Съдията Адриан Кордеро Вега прегледа обстановката благодарение на ВАР и реши да изгони футболиста на гостите. До почивката Реал Сосиедад сътвори няколко положителни положения за гол, а попадение на Начо Монреал беше анулирано поради засада.

Аржентинският пазач на Елче Паул Гасанига имаше съществена заслуга за запазването на нулевото тъждество чак до 72-ата минута. Тогава Аднан Янузай центрира от корнер, а Елустиндо се извиси и с глава означи първия си гол през сегашния сезон.

Интригата остана жива до втората минута на добавеното време, когато баските проведоха бърза контра. Йон Баутиста откри непокрития Микел Оярсабал и звездата Реал Сосиедад прати топката в мрежата с акуратен удар под гредата.

В идващия кръг " Чури урдин " ще гостува на Атлетико Мадрид, а Елче ще посрещне Алавес в мач, който непременно би трябвало да завоюва.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР