Реал Мадрид стана първият финалист в Шампионската лига, след като

...
Реал Мадрид стана първият финалист в Шампионската лига, след като
Коментари Харесай

Реал Мадрид е първият финалист в Шампионската лига


Реал Мадрид стана първият финалист в Шампионската лига, откакто носителят на трофея в последните две издания отстрани трагично Байерн Мюнхен на полуфиналите. В извънреден конфликт на „ Сантяго Бернабеу “ Кралския клуб стигна до тъждество 2:2 и по този начин с общ резултат 4:3 от двата мача ще играе на финала в шампионата за трета поредна година. От своя страна играчите на Байерн несъмнено могат да съжаляват много, защото през днешния ден изиграха страховит мач и бяха доста покрай това да детронират „ белите “ от европейския връх. Срещата стартира по мечтания метод за баварците, които откриха резултата още в 3-ата минута посредством Джошуа Кимих. Интересното е, че младият защитник се разписа и в първия мач на Алианц Арена. Въпреки положителната игра на гостите в начало, в 11-ата минута Реал съумя изравни. Марсело получи пас на левия фланг, преодоля Алба и центрира в наказателното поле, където Бензема с глава се разписа за 1:1. До края на полувреме двата отбора продължиха на доста високи обороти, само че гостите несъмнено сътвориха повече обстановки пред Кейлор Навас. Все отново полувремето приключи при този резултат.

При подновяването на играта за втората част домакините получиха голям подарък от стража на Байерн Свен Улрих, който направи непростима неточност и разреши на Бензема да изведе Кралския клуб напред с втория си гол в мача. Въпреки отрицателния процес играчите на Юп Хайнкес не се предадоха и продължиха да се борят в търсене на поврат. Това даде резултат в 63-ата минута, при която Хамес Родригес наказа някогашния си клуб, изравнявайки за 2:2, с което немският отбор се приближи единствено на гол от класиране за финала.

До края на срещата обаче баварците по този начин и не съумяха да пробият за трети път изигралият страховит мач през днешния ден Кейлор Навас, който със своите решаващи намеси резервира резултата неизменен и по този начин „ белите “ ще имат опцията да се борят за 13-а купа на Европа.

Във финала те ще срещнат спечелилия от конфликта сред Рома и Ливърпул. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР