Реакцията на Запада няма да повлияе на плановете за разполагане

...
Реакцията на Запада няма да повлияе на плановете за разполагане
Коментари Харесай

Кремъл: Западът няма да повлияе на Москва да разположи оръжия в Беларус

Реакцията на Запада няма да повлияе на проектите за разполагане на тактически нуклеарни оръжия в Беларус, съобщи през днешния ден представителят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Плановете на Русия сигурно не могат да бъдат наранени от сходна реакция [на Запада] ", съобщи представителят на Кремъл. Той напомни, че съветският държавен глава Владимир Путин е обяснил всичко в изказванията си, направени в изявление в събота ". " Няма какво да прибавя към това ", съобщи Песков.

По-рано Путин съобщи, че Русия ще разположи свои тактически нуклеарни оръжия в Беларус по искане на беларуската страна, тъкмо както Съединени американски щати от дълго време вършат на територията на своите съдружници в Европа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Москва към този момент е предала на Минск комплекси " Искандер ", който може да бъде притежател на нуклеарно оръжие, а построяването на вместилище за тактическо нуклеарно оръжие на територията на републиката ще завърши на 1 юли, сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР