Реакцията на Пендаровски е след вчерашната церемония в клуба в

...
Реакцията на Пендаровски е след вчерашната церемония в клуба в
Коментари Харесай

Пендаровски: България ни предлага нацист за сближаване на двете страни

Реакцията на Пендаровски е след вчерашната гала в клуба в Битоля, на която се яви българска делегация, водена от министър председател Кирил Петков, пишат от bTV.

" Без да оспорваме положителното желание на премиера Петков, през вчерашния ден в Битоля българската делегация включваше двама представители на бившето държавно управление в София, които бяха най-явните съперници на пътя на Македония към Европа. С тяхното наличие и изказвания посланията за добросъседство и съдействие, отправени от българския министър-председател, бяха сведени до най-малко “, сподели Пендаровски.

Държавният глава напомня, че концепцията за основаване на комисия от историци през 2017 година е била да се откри компромис във връзка с исторически събития и персони, които би трябвало да се честват взаимно както от македонския, по този начин и от българския народ.

" За страдание, през вчерашния ден в Битоля беше изработен опит за показване на потвърден помощник на нацисткия режим на Хитлер като мост за доближаване сред двете страни. Сигурен съм, че нито македонският, нито българският народ имат вяра, че характерът и (в) работата на Ванчо Михайлов могат да допринесат в тази посока ", декларира президентът.

Днес министър председателят Димитър Ковачевски сподели, че държавното управление стои зад свободните убеждения на всички жители, само че чака същия метод и взаимност за българските жители с македонско съзнание. Ковачевски разяснява и името на клуба на противоречивата историческа персона.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР