Реакциите от страна на гейм индустрията относно агресията на Русия

...
Реакциите от страна на гейм индустрията относно агресията на Русия
Коментари Харесай

EA, CDPR, Bloober Team. Гейм индустрията реагира на войната в Украйна

Реакциите от страна на гейм промишлеността по отношение на експанзията на Русия към Украйна продължава с цялостна мощ. По-рано тази седмица ви съобщихме, че Electronic Arts подхващат извънредно строга мярка и ще отстранен съветския народен тим по футбол и всички футболни клубове от страната във FIFA. Отделно от това, същото ще бъде направено и с последния NHL. Организаторът на надпревари по електронни спортове оповестиха, че стопират от присъединяване два съветски тима, поради връзките им с публични структури в Русия. Дни по-късно ги последваха още гейм компании.

На първо място е нужно да се означи, че това са Microsoft, което беше оповестено от президента на компанията Брад Смит. „Ние имаме вяра, че ще сме най-ефективни в помощта си за Украйна, когато подхващаме съответни стъпки в съгласуваност с решенията, вземани от тези държавни управления и ще предприемем спомагателни ограничения с развиването на ситуацията“, написа Смит в обява в блога на компанията. Отделно от това, EA уголемява спектъра на дейностите си, като разгласи прекъсването на активността си за територията на Русия и Беларус.

„Взехме решението да спрем продажбите на нашите игри и наличие, включително на пакетите с виртуални валути, в Русия и Беларус, до момента в който този спор продължава. В резултат на това, игрите и наличието ни няма повече да са налични за поръчка в съветската секция на магазина ни или в приложението на ЕА. Работим също по този начин с нашите сътрудници за премахването на заглавията ни от техните физически магазини и прекъсването на вътрешноигрово наличие за региона“, оповестяват ЕА.

Разработчикът на The Medium Bloober Team също оповестиха преустановяване на продажбите на своите игри за територията на Русия и Беларус.

„Ние разбираме, че решението ни може да засегне съветски и беларуски играчи, които не вземат участие в нашествието, само че имаме вяра, че всяка една подхваната стъпка си коства да бъде направена. Това включва демонстрацията на цялостна взаимност с украинския народ, както с думи, по този начин и с дейности, а по този начин също с оказване на напън над гледната точка на руснаците и беларусите. Вярваме, че една международна опозиция може да окаже въздействие. Искаме да се част от един свят, който не обръща глава над военната експанзия. И няма да останем неутрални, когато е заложен на карта човешки живот“, пишат от полското студио. И друго известно студио, основателите на Cyberpunk 2077 и The Witcher, CD Projekt RED, също оповестиха сходни ограничения. Решението на студиото обаче има много по-сериозен мащаб. Освен основатели на упоменатите игри, CDPR също по този начин са и притежатели на цифровия магазин GOG.com, който прекратява продажби за територията на Русия и Беларус.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР