RBC-Украйна, позовавайки се на Financial Times, съобщава, че на преговорите

...
RBC-Украйна, позовавайки се на Financial Times, съобщава, че на преговорите
Коментари Харесай

Русия и Украйна постигнаха значителен напредък по предварителен мирен план

RBC-Украйна, базирайки се на Financial Times, оповестява, че на договарянията сред Русия и Украйна страните реализираха забележителен прогрес по прелиминарен кротичък проект. Днес той включва 15 точки.

Изданието, цитирайки трима участници в договарянията, написа, че мирният проект включва преустановяване на огъня и евакуиране на съветските войски, в случай че Украйна разгласи неутралитет и понижи своите въоръжени сили.

Според FT мирният проект се разисква от понеделник. Според него Киев би трябвало да се откаже от упоритостите си да се причисли към НАТО, а не да приема непознати военни бази. В подмяна на това украинската страна ще получи гаранции за сигурност от Съединени американски щати, Англия и Турция.

В същото време изданието отбелязва, че приемливостта на западните гаранции за Москва може да се трансформира в спънка за сключването на спокойно съглашение. Както и статута на Крим и Донбас, окупирани през 2014 година

Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, сподели пред Financial Times, че мирното съглашение във всеки случай ще включва изтеглянето на съветските войски от територии, окупирани от началото на нашествието на 24 февруари 2022 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР