Развитието на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi ще бъде базирано на три основни опорни точки-

...
Развитието на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi ще
бъде базирано на три основни опорни
точки-
Коментари Харесай

90% от автомобилите на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi ще бъдат свързани до 2022 година

Развитието на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi ще бъде основано на три съществени опорни точки- Електрификация, Свързаност и Автономност. Това разясняват от автомобилния колос и споделят нови подробности по отношение на вижданията си за близкото бъдеще, развиването на портфолиата на обособените си марки и технологичните новости, които могат да очакват както бъдещите, по този начин и актуалните им клиенти.

“Вярваме нашите от ден на ден свързани, интелигентни, самостоятелни и незамърсяващи автомобили ще ни оказват помощ да посрещнем предизвикателствата на подвижността на бъдещето ”, разяснява Оги Реджиц, старши вицепрезидент на подразделението Свързани коли и Мобилност на Алианса. “Виждаме бъдеще, в което роботизирани транспортни средства ще играят огромна роля в общата мобилна екосистема ”.

По отношение на електрификацията, алиансът може да се похвали с успешното представяне на първия в света 100% електрически всеобщ модел- Nissan Leaf, от къот към момента има осъществени повече от 270 000 екземпляра, лекотоварното си предложение Nissan e-NV200, повече от 125 000 реализирани от Renault електрическия автомобил от 2011 година насам, в томва число ZOE, Kangoo Z.E., Fluence Z.E., SM3 Z.E. и Twizy. Френската марка е лидер на европейския пазар на електромобили, като държи пазарен дял от около 25%, а ZOE е най-продаваната електрическа кола в Европа.

От Renault-Nissan-Mitsubishi дават обещание, че до края на 2022 година в продажба ще бъдат пуснати 12 нови електрически коли на алианса, като 70% от тях ще бъдат създадени на обща платформа, а 100% от съставените елементи на задвижващите им системи ще бъдат заимствани.

От алианса разясняват също по този начин, че в резултат на синергиите и повишението на ефективността на батериите и задвижващите системи, чакат до 2022 година гамата електрически автомобили да предлага автономност от над 600 километра. По-ефективните акумулатори ще допринесат и за по-ефективното им и бързо зареждане, като упованията са за опция за генериране на пробег от 230 километра само след 15 минути на зарядната инсталация при настоящ индикатор от 90 километра за същото време.

Бъдещето на алианса планува и plug-in хибридни модели, като за задачата ще се разчита на познанията и акуталните технологии на Mitsubishi, които ще бъдат интегрирани в модели от C и D сегмента на Renault и Nissan.

По отношение на бъдещето на автономното управление, от Renault-Nissan-Mitsubishi разясняват, че все още в портфолиото на компаниите попадат голям брой активни системи за спомагателна сигурност, като в това време екипите работят по нови такива за гарантиране на още по-голяма сигурност на пътя. До 2022 година, алиансът ще стартира на пазара 40 автомобила, които ще разполагат с технологии за самостоятелно ръководство.

В момента, Nissan предлага високотехнологичен помощник на управлението при моделите си Serena и X-TRAIL, а от идната той ще бъде разполагаем и след пазарното лансиране на напълно новото поколение на Leaf. Следващите стъпки ще бъдат направени през идната година, с лансирането на технология за движение по автомагистрала, а през 2020 година и в градска конюнктура. През 2022 година ще бъдат пуснати в продажба и първите изцяло самостоятелни представители на алианса, които няма да изискват интервенция в управлението от страна на лидера.

Благодарение на образуваното си през 2016 година поделение Alliance Connected and Mobility Services (A-CMS), алиансът дава обещание ускорено интегриране на системи за съгласуваност за всички свои марки. В момента подразделението работи по Alliance Connected Cloud услуга, която ще даде опция за свързване в една мрежа както бъдещите, така и актуалните, а и по-старите модели на трите компании.

Част от преимуществата на свързаността, от които ще могат да се възползват клиентите на алианса са дистанционна диагностика, обмисляне на пътувания и обмен на информация сред отделните превозни средства, а до 2020 година, A-CMS ще предложи 35 разнообразни услуги.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР