Разузнавателно звено на ГРУ, което стои зад опита за убийство

...
Разузнавателно звено на ГРУ, което стои зад опита за убийство
Коментари Харесай

Звено на руското ГРУ стои зад убийства на западни войници в Афганистан срещу заплащане

Разузнавателно звено на ГРУ, което стои зад опита за ликвидиране на двойния сътрудник Сергей Скрипал в британския град Солсбъри, е предложило парични суми на афганистански бойци, с цел да убиват английски и американски бойци, показва английският вестник " Телеграф ".

Британски и американски издания не престават да разнищват тематиката за хипотетични интервенции на Русия в Афганистан, при които било плащано на талибани, с цел да атакуват военни от западната коалиция.

" Руският сговор с талибаните не може повече да бъде подценяван от критиците на държавното управление ", извежда в заглавие в. " Телеграф ".

Англия изтегли своя контгинтент от Афганистан през 2014 година, само че има там свои военни, които да оказват помощ на локалните сили за сигурност. Американците пък понижиха интервенциите си на първа линия през 2016 година, само че също оставиха хиляди бойци в страната, напомня английският ежедневник.

Президентът Доналд Тръмп, който е решен да отдръпна Съединени американски щати от проблематични региони по света, контракти с талибаните съглашение, само че не и преустановяване на огъня. Вместо това беше контрактувано " понижаване на насилието " с ясното схващане, че двете страни няма да се атакуват една друга.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР