Разузнавателният самолет A-50 е една от гордостите на руската армия.

...
Разузнавателният самолет A-50 е една от гордостите на руската армия.
Коментари Харесай

Какво означава загубата на скъпия шпионски самолет на Путин, който беше взривен в Беларус?

Разузнавателният аероплан A-50 е една от гордостите на съветската войска. Когато войната в Украйна стартира, силите на Москва летят приблизително по два до три полета дневно, с цел да откриват нисколетящи украински самолети и да събират информация за военните им интервенции. Военното приспособление обаче не е на ниска цена и коства близо 330 млн. $, по тази причина съветските Военновъздушни сили разполагат единствено с девет такива самолета. А от понеделник те може би са с един по-малко.

Причината е, че съветски аероплан по време на престоя си на летището " Мачулищи " в Беларус. Летателното средство е било извадено от строя, откакто членове на локалната опозиция са употребявали дронове, с цел да хвърлят експлозиви върху него.

Въпросният A-50 е изпълнявал шест полета в Украйна от името на военните сили на президента Владимир Путин. Неговата загуба ще коства скъпо на Москва - освен откъм финанси, само че и откъм военна тактика. Това е може би най-голямата единична загуба за съветската войска след потъването на кораба " Москва " - флагманът на Черноморския флот, през април 2022 година

Разузнавателният аероплан е от огромно военно значение. А-50 е командният център и гръбнакът на съветското въздушно наблюдаване. Той е създаден като съветския отговор на главния аероплан на Съединени американски щати за битка с въздушните набези - Е-3. Машината може да следи въздушни цели на разстояние до 643 км благи и наземни цели на към 290 км.

Тайлър Рогоуей, основен редактор на американския боен блог The War Zone, изяснява, че четиримоторният аероплан за ранно предизвестие може да засече придвижване на полети надълбоко в Украйна. Това разрешава на военните да възнамеряват офанзиви и да предизвестяват за възможни украински удари.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР