Разузнавателната общност на Съединените щати разглежда възможността , свалени над

...
Разузнавателната общност на Съединените щати разглежда възможността , свалени над
Коментари Харесай

САЩ допуснаха "добронамерена цел" зад свалените летящи обекти

Разузнавателната общественост на Съединените щати преглежда опцията, свалени над Съединени американски щати и Канада, да са били свързани с комерсиална или друга доброжелателна цел. Освен това няма индикации обектите да имат нещо общо с китайската стратегия за шпионски балони.

Това заяви Белият дом, откакто Пекин упрекна Вашингтон, че самичък шпионира други страни с балони. Преди две седмици Съединени американски щати засякоха първи обект високо над територията си, който дефинираха като китайски шпионски балон,.

Според представителя на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби Съединени американски щати още нямат недвусмислена визия за трите обекта; даже не е известно дали отломките могат да бъдат събрани.

От думите му се разбра и че една от аргументите за това първо публично определение ( " водещо обяснене " ) на обектите от страна на управляващите в Съединени американски щати " неналичието на друго пояснение " и че надали ще има смяна, преди да бъдат открити и оценени отломките. Нито страна, нито организация досега е оповестила за свои тези обекти.

Напрежение

Междувременно продължава размяната на реплики сред Съединени американски щати и Китай, откакто Пекин сложи под въпрос целесъобразността за " американските данъкоплатци " даже свалянето на балона, който припозна като собствен. Според представителя на китайското външно министерство Уан Уънбин балони на Съединени американски щати " обикалят свята и нелегално са навлизали във въздушното пространство на Китай и други значими страни най-малко 10 пъти " от май 2022 година насам.

 Балони или Балони или " извънземни ": какво е известно за " летящите обекти " над Съединени американски щати

Вашингтон назова всевъзможни сходни изказвания за прекосяване на американски балони над Пекин " подправени ".

Към момента са наложени наказания на шест китайски компании, които съгласно Съединени американски щати са свързани със сваления балон. Напрежението към него докара до анулация на аудиенция на държавния секретар Антъни Блинкен в Пекин, само че все пак съгласно източници на " Ройтерс " е допустимо той въпреки всичко да се срещне с китайския си сътрудник Ван и в Мюнхен в коридорите на годишната конференция по сигурността.

 Дъга към Китай: Филипините дадоха на Съединени американски щати достъп до военни бази Дъга към Китай: Филипините дадоха на Съединени американски щати достъп до военни бази
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР