Разузнавателен самолет на САЩ навлезе без предупреждение в зоната на

...
Разузнавателен самолет на САЩ навлезе без предупреждение в зоната на
Коментари Харесай

Провокационни полети на САЩ над Венецуела

Разузнавателен аероплан на Съединени американски щати навлезе без предизвестие в зоната на отговорност на венецуелските авиодиспечери, заяви Стратегическото оперативно командване на венецуелската войска. Така самолетът е " нарушил разпоредбите за авиационна сигурност и интернационалните съглашения ", твърди командването. На оповестената от него скица се показва, че самолетът EP-3E Aries II е навлязъл в зоната на отговорност на летището Майкетия, като не е отвръщал на опитите за взаимозависимост с венецуелските диспечери.

Подобен случай се случил и на 20 юли, тогава разследващ аероплан на Съединени американски щати наруши въздушното пространство на Венецуела, чиито самолети трябваше да излетят, с цел да го прихванат. Скоро по-късно американският аероплан " смени курса и напусна региона ". На собствен ред Съединени американски щати обявиха, че самолетът е изпълнявал задача " в интернационалното въздушно пространство над Карибско море ".

От началото на годината военни самолети на Съединени американски щати са нахлували във въздушното пространство на страната и зоната за отговорност на авиодиспечерите й 75 пъти, твърди Каракас.

Междувременно ръководителят на Конституционната асамблея на страната Дьосдадо Кабельо съобщи на протест в столицата, че страната е подготвена да води " безспорна война " със Съединени американски щати. " Ние сме подготвени (за война) още през днешния ден и разгласяваме това без никакво надменност. Ако те (САЩ) желаят, безспорната война (ще обедини) всички наши хора за отбрана на нашата татковина и нашия свят ", съобщи той. Политикът добави, че в случай че морските пехотинци на Съединени американски щати нахлуят във Венецуела, " казусът за тях ще бъде да я изоставен (живи) ".

Миналата седмица Венецуела претърпя ново огромно прекъсване на тока, управляващите окачествиха това като провокационна електромагнитна офанзива за увреждане на хидроенергийната система на страната.

Сегашното усилване на неустойчивостта и напрежението във и към страната съответства с провеждания на остров Барбадос трети кръг от договарянията сред властта и опозицията. Външният министър Хорхе Ареас съобщи пред съветската организация ТАСС, че на договарянията в Барбадос управляващите си слагат за задача да реализират всеобхватни договорености за спокойно битие и разрешаване на спора.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР