Разтоварващите дни стават все по-популярни. Те спомагат както за отърваване

...
Разтоварващите дни стават все по-популярни. Те спомагат както за отърваване
Коментари Харесай

Разтоварващи дни с ябълки

Разтоварващите дни стават все по-популярни. Те спомагат както за избавяне от естественото тегло, по този начин и за прочистването на организма.

Наименованието разтоварващ ден не значи безусловно апетит. Има редица артикули, които могат да се употребяват през него.

Препоръчително е всяка седмица да има по един разтоварващ ден. През него се пият повече течности от нормално – минимум 2 л. Това може да е или вода, или зелен чай. Освен това е добре да изберете някой по-малко претрупан ден, през който не планирате сериозна работа.

Доказано е, че през работната седмица не всеки път е подходящо да се понижава енергийният импорт. За най-подходящи се считат почивните дни. Ако изберете единия да е разтоварващ, то дано другият е по-богат на храна и комбиниран с разходка в парка или планината.

Възможно е да се вършат и по 2 разтоварващи дни седмично. По предписание единият би трябвало да бъде с растителни-, а другият с млечни артикули.

Разтоварващите дни са потребни за съвсем всеки. Не се предлагат по време на бременност и кърмене. Противопоказни са по време на заболяване и обща изнемощялост на организма, захарен диабет и хронични болести на бъбреците и черния дроб.

 Ябълки

Една от най-подходящите и обичани храни за разтоварващите дни са ябълките. През определения ден се одобряват на 3 хранения. Количеството не би трябвало да надвишава 1.5 кг. Течностите са неограничени.

Освен на ябълки разтоварващите дни могат да бъдат с белтъчини, с извара, с моркови, с банани, със салата, с картофи, с краставици, с любеница, със чорба и с айран. Ако при започване на режима се усеща апетит, храната може да се усили малко.

Най-суровият режим е единствено с апетит – 24 часа никаква храна. Той обаче би трябвало да се ползва от хора в изцяло крепко положение и би трябвало да е съветван с доктор. Има и редица оферти за примерни менюта за разтоварващи дни.

След разтоварващия ден не би трябвало незабавно да се нахвърляте на храна. Стомахът не би трябвало да се натоварва с тежка храна, най-много на вечеря.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР